• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Sakrifica

Shpresoj tjemi gjall e si modele edhe ather e me qef te degjoj?

E kemi një temë të tillë

Un po ju tregoj nje nga disa qe e kam ber,isha shum e dhen pas lemis se psikologjis,doja te studioja ket me tej,por ktu ne Gjermani ku jetoj nuk kishte afer uni,u dashke me shku ne nje qytet tjeter.Mami e dinte pasionin tim per ket,as nuk me thonte mos shko,as nuk me thonte shko,pasi un u pranova atje,u be fakt se do shkoj,ajo nisi aq keq te behet me shendet,u dobsua shum per pak kohe,nuk qeshte me nuk flejke si duhet etj.u bem merak krejt familja,por ajo duke then se ska gje,mua disi me shkoi mendja se dicka me mua esht kjo,dhe nje dit pasi e pash se po qante,e luta tme thot ca ka?ajo ateher tha,un jam ajo qe do beja xhdo gje per endren tende ,por halli im esht tjeter,se ti je larg atje ne konvit apo internat sdi si i thuan shqip.dhe un kur sdo jem e qet nga brenga per ty,se per nje vajz eshte shum e rend te jet diku larg vetem.Dhe disa gjera tjera lidhur me ket,po mos e zgjas shum,un i thash po ti a do jesh mire nese un nuk shkoj?ajo tha un do jem mire sdo i kem kto halle por kur sdo kem ndergjegjje te qet nese te them mos shko.Ia ktheva ,ti mos ma kerko un do e bej vet per ty,nuk do shkoj.Nuk di nu di ta pershkruaj se sa u gezua ,zeri dhe lutjet e saj ende me vijn para sysh.e kshtu ndodhi,por ia vlejti se tash jam 100 her me mire se sa kam dash te jem.kjo isht nje pershkrim nga un,per ju.

Po. Zgjodha mjeksinë për të kënaqur prindërit dhe pse doja jurën, antropologjinë dhe filologjinë. Lash studimet në vendlindje dhe u mërgova për të mos qenë larg familjes. Ndrrova drejtimin e punës me benefite si konsulente shëndetësore, për ta ngritur dikë tjetër në profesion. E shumë tjera....
A ja kanë vlejtë? Po, sepse jam e kënaqur me të arriturat e mundimshme sot dhe ndërgjegjen e pastër. ?

Ndodh qe najher te duket se ben vec ti sakrifica, po ndodh qe nuk din me vlersu se dhe tjeret bejn per ty

Heqja dorë me dëshirë nga të mirat vetjake, nga diçka e nevojshme a e shtrenjtë për të arritur një qëllim ose në të mirë të dikujt; flijim; vetëmohim i vetes, i jetës.
Sakrifica të rënda (të mëdha, të shumta). Sakrifica për punën (për luftën). Shpirti i sakrificës. Bëjnë sakrifica. Ia arriti me sakrifica
Mungesa të rënda në jetën e përditshme, që sjellin mundime e vuajtje; humbje të rënda. Sakrifica të përditshme. Jetë me sakrifica. Me vuajtje e me sakrifica...

Unë kam sakrifikuar jetën time gjer më sot, duke mos e patur KURRE në listë veten time, për të parë prindërit e mi të qetë e të lumtur.
Nëse do isha djalë do ishte krej tjetër, por jam vajzë dhe i jam nënshtruar fatit!
Ndoshta e gabuar, por që nuk dua të më gjykojë njeri në këtë rast!
Ndoshta disa njerëz nuk kanë të drejtë të jenë të lumtur, besoj unë.
Diku nuk i japin mundësi vetes, e diku tjetër nuk kanë të drejtë...!

Heqja dorë me dëshirë nga të mirat vetjake, nga diçka e nevojshme a e shtrenjtë për të arritur një qëllim ose në të mirë të dikujt; flijim; vetëmohim i vetes, i jetës.
Sakrifica të rënda (të mëdha, të shumta). Sakrifica për punën (për luftën). Shpirti i sakrificës. Bëjnë sakrifica. Ia arriti me sakrifica
Mungesa të rënda në jetën e përditshme, që sjellin mundime e vuajtje; humbje të rënda. Sakrifica të përditshme. Jetë me sakrifica. Me vuajtje e me sakrifica...

Unë kam sakrifikuar jetën time gjer më sot, duke mos e patur KURRE në listë veten time, për të parë prindërit e mi të qetë e të lumtur.
Nëse do isha djalë do ishte krej tjetër, por jam vajzë dhe i jam nënshtruar fatit!
Cfare do ishte ndryshe nese do ishe djale?

Te jesh femer eshte mbrekullia me e madhe qe eshte krijuar ne toke. Nje femer eshte mijra personazhe ne nje,eshte force,sakrific,kurajo,nene,moter,shoqe,edukatore,mesuese,dora qe ste leshon leht perball cdo sakrifice,dhe mbi te gjitha ALPINISTE e shkelqyer per te ngjitur malin e jetes se saj.
Nese do ishe djale....ne disa raste thjesht do mbartje te veshura disa pantallona dhe do kishe epitetin mashkull pavarsisht sesa mund te ofroje.
Te gjithe kemi ardhur ne jete me nje mision per te kryer, disave u eshte dhen lehtesia e unitetit dhe te ndarjes se peshes disave te tjere ju eshte dhen forca te perballojn dhe mbijetojn perpara cdo veshtirsie.?

Nese do isha djale, do merrja vendimet qe do me benin te lumtur.
E ndersa kam menduar gjithmone, a do ishin prinderit te qete e te lumtur me vendimet e mia. Ky eshte ndryshimi!
Ti mendon qe nje mashkull mer vendime me lehte dhe si pasoje eshte me i lumtur?
Prindi nuk kenaqet kurre me vendimet e femijeve qofte te vajzes apo te djalit!

Back
Lartë