• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Njeriu i "zgjuar" dallohet nga pyetjet apo nga pergjigjet!

E kuptoj çfarë thua por s'pajtohem. Dua të them që i mirë ose i keq janë kategori morale... Pra, dhe ai i keq, për vete është i mirë, është i keq ndaj të tjerëve por jo ndaj vetës...
Ndërsa i zgjuar ose i trash, lidhen me biologji dhe psikologji...
Biologjia zakonisht luan rolin e saj në anën e trashëgimisë gjenetike, ndërsa psikologjia në anën e përvojave dhe mendjemprehtësisë së dikujt... Pastaj i poshtër, i keq, mashtrues, dinak etj janë kategori e njerëzve që mund të jenë të zgjuar por me deficit moral, në anën tjetër i mirë, respektues, i ndershëm, etj jo domosdoshmërish është edhe inteligjent, i mençur apo i zgjuar thjeshtë në aspektin moral qëndron më lartë...
Rri zemeruar atehere se une jam me mendimin tim???
Mbremje te qete uroj dhe faleminderit!

Nga pyetjet se budallent rrallë ngen pyetje mendojn se i din te gjitha. Nga pergjigjigjet sakta sepse vetem një i zgjuar eshte ne gjendje ti pergjigjet sakt një pytje te ngritur nga nji i zgjuar tjeter. Pra nga te dyja.

Nga mënyra si shmanget.
E vështirë në ditët sot të heshtësh dhe ti lësh njerëzit të myten në helmin e vet

Njeriu ska nevoj per pyetje te zgjuar por pergjigje te sinqert nga nje njeri i zgjuar.

Njeriu i zgjuar dallohet nga veprat jo nga fjalet boshe apo pergjigjet boshe

Mencuria e dikujt verehet nga pyetjet qe i ben se pari, pastaj nga pergjigjet qe i jep.

Kur ben pyetje filozofike .. pershembull
cili eshte kuptimi jetes?
ca bej une ketu?

Back
Lartë