• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Cili eshte anetari me i zgjuar ne forum?

O bisha ti merr shume serioz une me sportivitet!
Chill hajde pime i birre
Prz bisha ska lidhje Serioziteti por dhe ne jemi pjese e Forumit .
Na gjeni ndonje Pseudonim qe e kemi psh Kanoce po jo direkt budalla. Nejse njeriu i lire te flas cte doje

Mire qe e njihni veten cfare dhe si jeni bre?

"Një zemër e dobët"
nga Fjodor M. Dostojevski thërrisje në ndihmë tërë dinjitetin tënd, për të mos e ulur veten me një camarok të tillë. Po e pranoj se, ndër të tjera, duhej të kishe edhe një mirësjellje e hijeshi të lindur, të vërtetë, pikërisht ato veti me të cilat madam Lëruja e priti shpërthimin e Vasjes. Ajo e fali dhe diti jo vetëm me zgjuarsi, por edhe me hir të dilte nga situata që u krijua. Pse, vërtet mund të zemëroheshe me Vasjen?! - Madam Lëru, sa e ka çmimin? - Kjo kushton pesë rubla argjendi, u përgjigj ajo me një buzëqeshje tjetër, si rregulloi pak flokët. - Po kjo, madam Lëru? - e pyeti Arkadi Ivanoviçi, si i tregoi atë që kishte...

Miti i sizifit"
nga Albert Camus...miqësi sa të forta aq të ndrojtura të njerëzve midis tyre, këto janë pasuri të vërteta.
Në gjirin e tyre, mendja ndien me lehtë pushtetet dhe kufizimet e saj. Domethënë efikasitetin e saj. Disa kanë folur për gjenialitet. Më duket se janë shpejtuar, unë do të flisja për zgjuarsi. Duhet thënë se atëherë ajo mund të jetë madhështore. Ajo ndriçon shkretëtirën duke e dominuar atë. Ajo i njeh detyrimet e saj dhe i ilustron. Ajo do të vdesë në një kohë me këtë trup. Por liria e saj është dituria. Në e dimë, se të gjitha kishat janë kundër nesh. Një zemër e tendosur i shmanget...

Më i/e zgjuar!
Me çfar matet zgjuarsia? Me IQ test, me heshtje apo veprime ekstraordinare?

Ipse se nihil scire id unum sciat” parafrazë e Paradoksit Sokratian: “E di që asgjë nuk di”.
Kjo thënie është gjithashtu e lidhur ose e ndërlidhur me përgjigjen e një pyetje që Sokrati (sipas Ksenofonit) ose Chaerephon (sipas Platonit) thuhet se i ka paraqitur Pitisë, Orakullit të Delfit, në të cilën orakulli deklaroi se "Sokrati është më i mençuri."

E ka lexuar kush një verzion alternativ se si erdhi Sokrati te ky konkludim?
Shkoi një ditë Sokrati dhe trokiti te dera e fqinjes për të huazuar pak prush se i mungonte. E hap derën një vajzë e vogël dhe e pyet Sokratin se a ka ndonjë enë për prushin. Ai kishte haruar të mar me vete, por vajza i thot: nuk është problem, zgjati duart të ti mbuloj me hi dhe pastaj e vendoj prushin mbi hi, e kështu nuk të digjen duart. Nga ai moment, Sokrati hoqi mbishkrimin që kishte te dera si njeriu më i mençur dhe erdhi te konkludimi: E di që asgjë nuk di!
Pra zgjuarsia nuk ka as moshë, as gjini e as kufi. Ndaj nuk mund të thuhet se një njeri i vetëm është më i/e zgjuar.

Ne forma dhe menyra te ndryshme mendoj se ka shume te zgjuar ktu ne qarkullim .

Ndersa per veten e di qe sjam e zgjuar mjaftueshem per faktin se jam ne progres cdo dite duke mesuar gjera te reja .

Per mua i Zgjuarsia ska moshe as Fund.
Mencuria eshte gjerat e cmuara te tuajat ti mbash per vete e jo ti hedhesh sheshit.

Back
Lartë