• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Brenda mureve të ambasadës gjermane, korrik ’90

Nete2

ⓃⒺⓉⒺⒹⓎ.ⒸⓄⓂ
ANETAR ✓
LV
0

Ervis Gega, a 16-year-old in 1990, entered the German embassy in Albania with her family and made it to Germany
Ervis Gega, në vitin 1990

Ervis Gega ishte vetëm 16 vjet kur në fillim të korrikut të vitit 1990 bashkë me qindra shqiptarë të dëshpëruar pushtuan ambasadat e huaja në Tiranë. Sot ajo është pjesë e orkestrës së Bonit.

Lajmin shqiptarët për një ngjarje të tillë e mësuan nga televizionet italiane, raporton gazeta gjermane “Der Spiegel”.

Në ambasada arritën të hynin më shumë se 3 mijë qytetarë hynë vetëm në ambasadën gjermane. Shumica kaluan përmes murit të shembur nga një burrë me kamion.

Njerëzit u futën edhe në konsullatat e Greqisë, Italisë dhe Francës.

Diplomatët perëndimorë i inkurajuan qytetarët që të kalonin murin duke e ditur se kjo do të sillte rrëzimin e regjimit komunist.

Më 7 korrik 1990 të shtrirë përtokë në ambasadën gjermane ishin 3199 njerëz.

Ervis GegaGjatë qëndrimit një grua solli dhe në jetë një vajzë, e cila u quajt Germana.

Auf der Mauer: Albanische Asylsuchende versuchen im Juli 1990 auf das Gelände...
 Good-bye, Hoxha: Eine jahrzehntelange Schreckensära geht zu Ende....
 Erleichterung und Jubel: Die Flüchtlinge freuen sich auf ein neues Leben in...
 In Richtung Norden: In drei Zügen werden albanische Frauen, Männer und Kinder...
 Blutende Kopfwunde: Ein verletzter Albaner wird in der deutschen Botschaft in...
 Riskantes Manöver: In ihrer Verzweiflung waren vier Albaner offensichtlich zu...
 Mauerdurchbruch: Zahlreiche Albaner kamen durch dieses Loch auf das...
 Ansturm auf Botschaften: Nicht nur die diplomatische Vertretung der...
 Hoffnung auf Ausreise: Tausende Menschen hören gespannt zu, als ein...
 Schlafplätze im Freien: Im Innenhof des Kanzleigebäudes der deutschen...
 Drangvolle Enge: Im Juli 1990 campierten zeitweise 3199 Menschen in der...
 Auf dem Trockenen: Die albanischen Behörden drehen der deutschen Botschaft...

Back
Lartë