• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Besimi juaj rreth miqesise virtuale.

Passion

Banned
LV
0

Bera nje kerkim ne forum,edhe nuk me doli nje teme e ngjashme,por nqs ka me ndihmoni ta gjej.

Mora si shkak te hap kete teme,kur mbreme me kerkoi ndihme nje i aferm per nje problem matematikor,edhe pasi mendja ime e ndryshkur nuk po i jepte zgjidhje,kerkova ndihme.

Fal zotit kam plot miq virtuale,edhe ne raste ndihme gjithmone kane qene te gatshem kur u jam drejtuar.

Mbreme ju drejtova nje mesuesi te cilin vec prezantim ne fillim,edhe s'pata shkruar me teper.
Ne ate ore te vone pas ndjeses se kerkuar duke i kerkuar ndihme,duke qeshur tha se Passion ish gati duke me zene gjumi,por do ta zgjidh,edhe me dergoi pergjigjen.
U habit qe ai problem i perkiste nje femije te klases se gjashte. :)

Gjithsesi ne biseden qe nisi ish e pamundur qe te largohej duke shkruar me te.
Duke folur ra e puna e miqesise qe tha se une i besoj mjaftueshem miqesise virtuale (nga njerez qe si njoh,se sa ata qe plasem c'do dite).
Ne fillim bera sikur pajtohesha deri ne nje pike,por me vone kuptova se e kish fjalen per ata shoket e fb. :)
E kam ftuar edhe ne forum,por s'di ne do marre pjese ,sepse nuk i njihte forumet.

Antare te forumit!

A i besoni miqesise suaj virtuale eshte pyetja ime?

Miqesite virtuale i kam ne nje numer superior krahasuar me ato real.
Ndonjehere mendoj se me te tille miq virtuale eshte mire te vazhdojme te jemi te tille pasi merremi vesh e kuptohemi shume mire. Ndoshta nese e kalojme fazen e miqesise virtuale nuk do shkonim aq mire sa ne virtualitet.
Pra, per disa eshte me mire te ruajne miqesite virtuale pa i kaluar ato ne reale.

Duke u bazuan me vetvete dhe duke e ditur sa e sinqert jam dhe e gatshe per shoqerin ama shoqerin virtuale un besoj tek gjith ata qe mendoj gjer tani ja vlen sikur te ishin real .

Nuk me kuptove ti ne lidhje me ate qe thash te shtosh pak germa rreth postimit.
Nuk thash qe bere mire apo keq,por thjesht nje argument.

Per tu pozicionuar une rreth temes do shtoj se duke shpenzuar nje pjese te kohes time rreth lundrimit ne net ndeshem me nickname te ndryshem ,edhe me emra reale.
Instikti im me dergon rreth seleksionimit pa u perpjekur ,por modestisht e bej ate.
Me seleksionimin nenkuptoj botet me te gjera,pa perbuzur askend.
Fal kesaj plaforme kam takuar njerez te kalibrave te ndryshem qe ne reale ritmi do mi refuzonte te njihja nqs s'do ish shtytes kjo platforme,edhe do thoja se me pjesen derrmuese fatmiresisht ekziston nje raport i mire komunikimi,qe e ne panairet e librit kane qene ftesa e tyre qe m'u be motiv shtytes ti vizitoja (disa si autore te tyre).
Tek nje pjese e perzgjedhur njerezish (une kam besim),packa se ka raste qe ka zhgenjime aq sa meriton ai raport i krijuar. :)

E te paturit besim nuk eshte keq,por e keqja eshte tek shperdorimi i tij. :)

Gjithmone sipas meje!

Me dashje apo pa dashje,duke kaluar shume ore ne boten virtuale,miqesite jane te pashmangshme.
Personalisht kam miq virtuale te cileve u besoj deri diku,kam disa te tjere qe u besoj edhe pak me shume.A ka pas raste "zhgenjimesh"?
Sigurisht qe po,por njesoj funksionon edhe miqesia ne boten jashte.

Bera nje kerkim ne forum,edhe nuk me doli nje teme e ngjashme,por nqs ka me ndihmoni ta gjej.

Mora si shkak te hap kete teme,kur mbreme me kerkoi ndihme nje i aferm per nje problem matematikor,edhe pasi mendja ime e ndryshkur nuk po i jepte zgjidhje,kerkova ndihme.

Fal zotit kam plot miq virtuale,edhe ne raste ndihme gjithmone kane qene te gatshem kur u jam drejtuar.

Mbreme ju drejtova nje mesuesi te cilin vec prezantim ne fillim,edhe s'pata shkruar me teper.
Ne ate ore te vone pas ndjeses se kerkuar duke i kerkuar ndihme,duke qeshur tha se Passion ish gati duke me zene gjumi,por do ta zgjidh,edhe me dergoi pergjigjen.
U habit qe ai problem i perkiste nje femije te klases se gjashte. :)

Gjithsesi ne biseden qe nisi ish e pamundur qe te largohej duke shkruar me te.
Duke folur ra e puna e miqesise qe tha se une i besoj mjaftueshem miqesise virtuale (nga njerez qe si njoh,se sa ata qe plasem c'do dite).
Ne fillim bera sikur pajtohesha deri ne nje pike,por me vone kuptova se e kish fjalen per ata shoket e fb. :)
E kam ftuar edhe ne forum,por s'di ne do marre pjese ,sepse nuk i njihte forumet.

Antare te forumit!

A i besoni miqesise suaj virtuale eshte pyetja ime?
Realisht si kam aspak besen:
Duke pare se si kane ardhur koherat,sot dhe tek vetja a veshtir me pas besim pale ke tjeret.
Gjithsesi un flas hapur deri aty ku duhet nuk e kaloj cakun. Dhe smendojbse eshte ide e mire ti besosh miqve virtuel.
Ndodh psh: qe sot ta kesh grur muhabetin me c person. Si pelqeu dicka,apo i mbeti qefi diku,per 5 min ai x person te qiti namin ketu.
Sikur mos te mjaftoj kjo!
Shton edhe 5 fishin mrapa.
Keshtu qe un sbesoj aspak,por te till individ ka shume dhe,me mire te mbash rezerva ketu. ??

Epo edhe besimi ne realalitet eshte njesoj si ky virtual te duhet kohe per te besuar dikujt,,koha eshte ajo qe e njeh njeriun edhe pse nje person per ta njohur mire te duhet nje jete.

Tjeter besim krijohet kur e sheh tjetrin ne sy.
Besimi ne virtualitet eshte veshtire te krijohet. Nuk mund te besosh vetem te shkrimet e tjetrit apo perceptimet qe te krijohen.
Ne virtualitet shume nga ne krijojme personazhe "fake" qe ne realitet as do e imagjinonim te ishim.

Tjeter besim krijohet kur e sheh tjetrin ne sy.
Besimi ne virtualitet eshte veshtire te krijohet. Nuk mund te besosh vetem te shkrimet e tjetrit apo perceptimet qe te krijohen.
Ne virtualitet shume nga ne krijojme personazhe "fake" qe ne realitet as do e imagjinonim te ishim.
Ashtu eshte se besimi ne virualitet me veshtire me kriju,,po pse ata ne realitet nese dojn te jen fake a smund te jen?po mund te jen dhe ata fake,,ndaj eshte koha ajo qe mund ta njohesh nje njeri,se nrm me shkronja mund te rrim gjith diten ha ha ha hi hi,, por thrm te krijosh besim Me koh dhe jasht shkronjave.

Jane disa etapa qe ecin ne menyre graduale per te fituar besimin rreth miqesise ne virtual. Per shkak te pamundesise per tu takuar apo per tu njohur me dike, ne gjejme mundesine per te folur virtualisht. Kur te na jepet mundesia, mund te njihemi dhe ne realitet, pasi te bindemi qe mund te kemi besim deri diku, por jo te presim per shume kohe. :)

Po besoj
Ne disa raste po
Ne disa raste nuk besoj
Por me kaq ore sa rrim bashk ne ketej
Mendoj se duam a sduam kemi krinuar nje shoqeri??

Back
Lartë