Si të vendosni kohëmatësin në Instagram hap pas hapi
Cili është orari i Instagramit?
Para se të futeni në udhëzues dhe të shihni në detaje si të vendosni kohëmatësin në instagram, Unë mendoj se është e nevojshme të shpjegohet mirë se për çfarë po flasim.
Funksioni i kohëmatësit është i integruar në historitë e Instagram dhe mund të përdoret përmes etiketës Countdown. Qëllimi i tij është të shfaqë një numërim të azhurnuar dinamik (domethënë, pa pasur nevojë ta azhurnoni ose ndryshoni atë me kalimin e kohës) në lidhje me një datë të zgjedhur nga përdoruesi.
Nuk është e mundur të përdoret në përmbajtjen e botimeve, në formën e postimeve klasike, as nuk është e mundur të përdoret funksioni në fjalë për të vendosur një kohëmatës për të bërë automatikisht foto në Instagram. Për këtë ju duhet të bëni fotografi me funksionin e integruar në aplikacionin e kamerës android o IOS.
Si të vendosni kohëmatësin në tregimet në Instagram
Le të shkojmë drejt pikës dhe të shohim si të vendosni kohëmatësin në tregimet në instagram duke përdorur afishe të veçantë për të cilën ju thashë më parë.
Unë parashikoj që operacioni është i realizueshëm vetëm nga aplikimi zyrtar i rrjetit social për Android dhe iPhone. Në botimet normale nuk është e mundur të bëhet kështu edhe përmes aplikacioni në instagram para Dritaret 10, as përmes versionit të saj në internet.
android
Për të vazhduar android, të gjithë ju duhet të bëni është e hapur Instagram, krijoni një histori të re dhe shtoni në foto ose video, ngjitësen që ju lejon të filloni kohëmatësin.
Gjëja e parë që duhet të bëni është hyni në Instagram nga aplikacioni i tij zyrtar, shtypni ikonën e a kabinë (poshtë majtas) dhe shtypni aparat fotografik.
Pas kësaj, sigurohuni që mënyra histori është vendosur dhe të marrë një foto ose video duke përdorur butoni qepen / rekord të vendosura në fund.
Përndryshe, ju mund të merrni përmbajtje nga Galeria duke shtypur butonin Cuadrado në pjesën e poshtme të majtë dhe duke zgjedhur foton ose videon që ju intereson.
Pasi të keni mbaruar, klikoni në emoticon me buzëqeshje vendosur në të djathtë sipër, zgjidhni etiketën e Countdown dhe shkruajeni emër numërimi në fushën përkatëse të tekstit (brenda vetë etiketës).
Pastaj prekni artikullin Vendosni datën dhe kohën e mbarimit dhe, përmes menusë që hapet, zgjidhni një datë përfundimi.
Vendos në OFF çelësi i vendosur në Gjithë ditën (në fund), madje mund të caktoni kohën e saktë për përfundimin e numërimit.
Në këtë pikë, shtypni butonin përfundimtar (lart djathtas) dhe, nëse dëshironi, prekni një top shumëngjyrësh (sipër), për të ndryshuar ngjyrën e ngjitëses.
Atëherë ju thjesht duhet të vendosni ngjitjen atje ku preferoni (thjesht tërhiqeni me gishtin tuaj në pikën e dëshiruar) dhe ta bëni atë më të madh ose më të vogël (zgjerimi ose ngushtimi i dy gishtave në këtë të fundit). Në fund, prekni artikullin Historia juaj (në fund të majtë) për të publikuar përmbajtjen e krijuar.
iPhone
Ka një iPhone Dhe a do të dëshironit të dini se si të numëroni mbrapsht në historitë e Instagram-it?
Nuk ka problem: duhet të ndiqni, pak a shumë, udhëzimet që ju dhashë në kapitullin e mëparshëm kushtuar Android.
Së pari, pra, hyrni në Instagram nga aplikacioni i saj zyrtar, shtypni simbolin e kabinë (poshtë majtas) dhe shtypni ikonën aparat fotografik.
Sapo të hapet redaktori i Instagram Stories, sigurohuni që të jetë vendosur mënyra Story (nëse jo, zgjidhni vetë) dhe merrni foton ose regjistroni filmin për ta shpërndarë, duke përdorur butoni shkaktues / regjistrues e vendosur në fund.
Përndryshe, mund të përdorni një foto ose video tashmë i pranishëm në listë iOS duke shtypur mbi Cuadrado vendosur në të majtë të poshtëm dhe zgjedhjen e përmbajtjes së interesit tuaj.
Në këtë pikë, shtypni simbolin për një emoticon me buzëqeshje (lart djathtas), zgjidhni ngjitësin Countdown dhe shkruajeni emër numërimi në fushën përkatëse të tekstit të bashkangjitur në etiketë.
Pasi të keni përfunduar, klikoni mbi Vendosni datën dhe kohën e mbarimit të pranishëm në fund të etiketës dhe, duke përdorur menunë e duhur, vendosni një datë të mbarimit.
Nëse dëshironi të vendosni kohën e saktë për mbarimin e numërimit, mos harroni të çaktivizoni opsionin Gjithë ditën, duke shkuar deri në OFF kaloni i duhur.
Tani, prekni formulimin përfundoj vendosur në pjesën e sipërme të djathtë dhe, nëse dëshironi, shtypni butonin top shumëngjyrësh në krye për të ndryshuar ngjyrën e ngjitëses.
Tjetra, vendoseni afishe në pikën e dëshiruar (për këtë ju duhet ta tërhiqni me gishtin tuaj atje ku preferoni) dhe ta bëni atë më të madhe ose më të vogël (për këtë ju duhet të zgjeroni ose ngushtoni dy gishta mbi të).
Kur të jeni gati ta bëni, më në fund goditni artikullin Historia juaj (poshtë majtas), për të publikuar përmbajtjen.
kompjuter
Siç ju thashë disa rreshta më lart, në kohën e shkruaj ky udhëzues, Nuk është e mundur të vendosni kohëmatësin në historitë e Instagram-it nga PC. Kjo sepse as aplikacioni Instagram për Dritaret 10 As versioni në internet i rrjetit social nuk ju lejon të krijoni histori (ato i tregojnë vetëm ato).
Nëse gjërat ndryshojnë në të ardhmen, unë nuk do të ndaloj azhurnimin e kësaj pjese të tutorialit me të gjitha informacionet përkatëse.
Si të vendosni kohëmatësin në Instagram për foto
Do të dëshironit vendosni kohëmatësin në instagram për foto, në kuptimin e fillimit të një kohëmatës para se të bëni një foto në rrjetin e famshëm social? Na vjen keq, por Instagram nuk e ofron këtë mundësi.
Sidoqoftë, ajo që mund të bësh është të përfitosh nga funksioni i standardit i integruar i kohëmatësit në Aplikacioni i kamerës de android dhe IOS, merrni foton tuaj të kohëmatësit dhe postoni foton në Instagram. Ja se si të procedohet më në detaje.
- android - pas fillimit të aplikimit Kamera, trokitni lehtë mbi kohëmatës (Nëse nuk e shihni, mund t'ju duhet të zgjeroni menunë duke shtypur tre shkrimee tre pikë ose ikonën rul, në varësi të pajisjes në përdorim dhe versionit të Android të instaluar në të) dhe zgjidhni vonesën për të konfiguruar (p.sh. Sekonda 3, Sekonda 5, etj). Pasi të keni mbaruar, shtypni butonin e diafragmës (poshtë) dhe nëse gjithçka shkoi mirë, do të fillojë një numërim mbrapsht. Kur të keni mbaruar, fotografia do të merret automatikisht.
- iPhone - pas hapjes së aplikacionit Kamera, shtypni ikonën e kohëmatës (djathtas) dhe, në menunë e hapur, zgjidhni artikullin 3 s, për të vendosur një kohëmatës prej tre sekondash, ose 10 s, për të vendosur një nga 10 sekondat. Pastaj shtypni butoni qepen (në fund) dhe do të fillojë një kohëmatës, pas së cilës fotografia do të bëhet.
Pasi të keni marrë fotografinë, për ta postuar në Instagram, bëni më poshtë.
- publikime - futuni në Instagram nga aplikacioni zyrtar i shërbimit për Android ose iOS, shtypni butonin (+) dhe, pasi të keni zgjedhur foto të interesit tuaj, shtypni butonat konfirmoj (dy herë radhazi) dhe pjesë.
- histori - hyni në Instagram nga aplikacioni zyrtar i shërbimit për Android ose iOS, shtypni ikonën e shtëpisë (poshtë majtas), shtypni simbolin e kamerës (lart majtas). Dhe, pasi të keni zgjedhur mënyrën nëse është e nevojshme histori në menunë e poshtme, klikoni në ikonën Cuadrado (poshtë majtas), zgjidhni foto të interesit tuaj dhe publikojeni atë në histori, duke shtypur Historia juaj të vendosura në pjesën e poshtme të majtë.