• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Si e konceptoni termin "katundar" dhe ca ndryshimi ka me "Fshatar".

Shqiperia jon e dashur nga konispoli ne vermosh , esht nej FSHAT gjigand qe perbehet nga FSHATARET PUNTOR DHE KATUNDARET QE JETOJN NE PALLATE BETONI :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Fshatar-ai që jeton në fshat
Katundar-tironsit?
Unë jam maloke për vete?

Katund dhe fshat jane fjale sinonim i njera-tjetres, ashtu siç jane edhe Mehalla me Lagjen!

Sot me k’te term nenkuptojme dhe behet fjale per katundaret me banim ose te lindur ne qytet ... dmth perdoret ne k’te rast ( nderkohe qe dikur fshatrat ishin edhe te prapambetur dhe konsideroheshin edhe si te tille ) por qe sot Na verteton edhe te kunderten . LooL

Ndersa me fshatare nenkuptojme edhe fshatin. LooL

Une jam labe ....nuk e di çfarë quhem fshatare apo katundare ...por eshte nder te jem nga fshati apo katundi

Une jam labe ....nuk e di çfarë quhem fshatare apo katundare ...por eshte nder te jem nga fshati apo katundi

Ti labe?! Hahahahaha

Ti je nga Dropulli (ku eshte minoriteti "grek"),
Ke nenshkrim grek te avatari,
U ankove ndaj meje se pse une merrem vetem me antishqiptaret grek dhe jo me antishqiptaret serb (edhe pse nuk ka gjurm per keta te fundit ne forum),
Je pjese e nje stafi adminesh qe i del ne mbrojtje propagandes antishqiptare, perfshi fshirje postimesh ku jepen detaje per kete veprimtari.

Katund - Fshat
Ne fakt jan sinonime, fjale te ndryshme por me te njejtin kuptim.

Katundar
Katundar eshte ai qe jeton ne fshat por ska toke dhe punon token e tjetrit.

Fshatar
Fshatar eshte ai qe jeton ne fshat, ka toke dhe punon token e vete.

Malok
Njeri qe jeton ne mal por pa formim dhe i trash.

Malesor
Njeri qe jeton ne mal por me formim te mire. Njeri fisnik.

Fjalet nuk kan lidhje me krahina te caktuara pasi perdoren ne mbare trojet shqipetare.
Kuptimi i fjaleve ndryshon edhe me kohen.

Ti labe?! Hahahahaha

Ti je nga Dropulli (ku eshte minoriteti "grek"),
Ke nenshkrim grek te avatari,
U ankove ndaj meje se pse une merrem vetem me antishqiptaret grek dhe jo me antishqiptaret serb (edhe pse nuk ka gjurm per keta te fundit ne forum),
Je pjese e nje stafi adminesh qe i del ne mbrojtje propagandes antishqiptare, perfshi fshirje postimesh ku jepen detaje per kete veprimtari.

Ndersa mua me jep pershtypjen sikur eshte nga Kukesi. ? Kur nuk mban mend kjo vete se nga eshte e c’fare shkruan ..do e gjesh ti .?

Kush Na qenka kjo neper forume te tjera ?

Back
Lartë