• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Shtatë llojet e inteligjencave

...

Kontributor
LV
0

Shtatë llojet e inteligjencave​

auto_brain-204241608391730.jpg

Kur njerëzit flasin për inteligjencën kam vënë re që më së shumti i referohen testeve të inteligjencës. Ndërkohë ekzistojnë shtatë inteligjenca të ndryshme të identifikuara nga një psikolog i quajtur Haward. Disa njerëz i kanë më pak disa i kanë më shumë. Më poshtë do listoj llojet e inteligjencave, vendosni vetë cilën keni më të zhvilluar dhe kë duhet të përmirësoni

1. Inteligjenca gjuhësore; lidhet me aftësin e individit në lexim, shkrim si dhe për të kuptuar fjalët e folura.

2. Inteligjenca matematikore-logjike; është inteligjencë që lidhet me aftësit e individit në zgjidhjet e problemeve.

3. Inteligjenca hapsinore; inteligjencë e cila lidhet me aftësit e individit për t'u orjentuar në hapsirë ose në hartë.

4. Inteligjenca muzikore; lidhet me aftësin e individit për të kompozuar, luajtur në një instrument ose për të kënduar.

5. Inteligjenca fizike-kinestike: lidhet me aftësin fizike të individit të shprehur në lojë, në vallëzim ose kërcim

6. Inteligjenca ndërpersonale: ka të bëj me aftësin dhe përpjekjet e individit për të kuptuar sjelljet e një personi, motivet ose emocionet e tyre.

7. Inteligjenca personale: lidhet me aftësin dhe zotësin e individit për të kuptuar veten dhe për ta ndryshuar.

Revista psikologjia

Back
Lartë