• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Raketa Saturn V

Juno

Kontributor
LV
0

Saturn V ishte një raketë me tre faza dhe përdorte karburant të lëngshëm.
Ai ishte kryesisht i destinuar për programin Apollo dhe më pas për Skylab.

49651

Synimi hënor
Nevoja për të ndërtuar Saturn V ishte për faktin se Kennedy kishte kërkuar që në fillim të viteve 60, të dërgonte njeriun në Hënë.

Asnjë raketë amerikane nuk ishte në gjendje të merrte një detyrë kaq të rëndësishme. Shumica e raketave të përdorura për misionet Mercury dhe Gemini ishin me origjinë ushtarake.

Versioni V është performanca më e mirë e versioneve të tjera, i dizajnuar për të kryer teste ose për të mbajtur ngarkesa më të ulëta në orbitat e Tokës.
49652

Saturni V ishte gjigant, le të shohim disa nga numrat e tij:

Lartësia: 110 metra
Diametri më i madh: 10 metra (fazat e para dhe të dyta).
Masa bosh: 130 ton
Masa me ngarkesë të plotë: 3000 ton.

49653
49654
49655
49656
49657

Artikull ne perditesim.

Back
Lartë