• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Ke vleresoni me teper: drejtesine apo meshiren?

Anabela

____??____LarGuaR____?
Kontributor
LV
0

Ke vleresoni me teper drejtesine apo meshiren:

Une mendoj se i vleresoj te dyja pastaj kjo ka te boje ma teper dhe me karakterin e njeriut.
Vleresojme drejtesine por ama sduhet te harrojme edhe meshiren.
Veshtir ti ndash nga njera-tjetra.
Ju si mendoni??

Meshira nuk me pelqen si fjale, do preferoja faljen. Drejtesia eshte parim qe perpiqem ta ruaj. :)

Ne fakt Kur them meshiren e perkufizoj ne gjuhen popullore por qendron kjo qe thua ti.☺️

Pergjithesisht jam person i drejte por dhe shume humane.Fal shume por nuk harroj ta perforcoj asnjehere:qe e drejta eshte kjo pavarsishte se une po te fal a ku di une

Meshira eshte shum e ulet ska lidhje sjemi ngjykate aty je i detyrum me i kerku meshire gjykatsit ?

Drejtesine

Meshiren.
Drejtesine e vendos Zoti.
Ai eshte drejtesia,une jam qenie si te tjeret.
Nuk me takon mua ta luaj kte rol.

DREJTESINE pa e menduar dy here!
Padrejtesia ma vdes miresine e shpirtit ?

Ne vartesi te situatave do i vleresoja te dyjat ama pervec drejtesise ,ndjenjat e meshires apo dhimbshmeris per personat e aferme eshte shpeshhere e thelle e butesia e zemres nuk te le me zgjedh drejtesin por mbrojtjen ose meshiren per te ?

Ne vartesi te situatave do i vleresoja te dyjat ama pervec drejtesise ,ndjenjat e meshires apo dhimbshmeris per personat e aferme eshte shpeshhere e thelle e butesia e zemres nuk te le me zgjedh drejtesin por mbrojtjen ose meshiren per te ?
Miti i sizifit
nga Albert Camus

Më të mirët midis njerëzve që besojnë te amshimi i kap ndonjëherë një frikë plot respekt dhe mëshirë para mendjeve që mund të jetojnë me një përfytyrim të tillë të vdekjes.
Por, megjithatë, këto mendje gjejnë aty forcën dhe përligjjen e tyre.
Fati ynë është përballë nesh dhe ne e provokojmë atë.
Më shumë nga ndërgjegjja sesa nga krenaria për gjendjen tonë të parëndësishme.
Ne, gjithashtu, kemi ndonjëherë mëshirë për vetveten.
Kjo është e vetmja mëshirë që na duket e pranueshme: një ndjenjë që, ndoshta nuk e kuptoni aspak dhe që nuk ju duket burrërore.
Megjithate, janë të gjitha ndjesitë që plotësojnë njerëzimin...

Drejtësinë

Back
Lartë