• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

India ndaloj eksportet rritet globalisht çmimi grurit

...

Kontributor
LV
0

lg.php

India ndalon eksportet, rritet globalisht çmimi i grurit​

Auto Dc564339 5240 48cf 99fd 7cd9510f65de1652679454

lg.php

Çmimi i grurit në tregjet ndërkombëtare është rritur pasi India ndaloi eksportin e drithërave, më i larti që ka qenë në dy muaj.

Çmimet e grurit janë rritur me rreth 60% në tregjet botërore këtë vit, duke rritur koston e gjithçkaje, nga buka te petë.

India është prodhuesi i dytë më i madh në botë i grurit, por nuk ka qenë më parë një eksportues i madh pasi shumica e të korrave të saj shitet në tregjet e brendshme.
Zyrtarët qeveritarë thanë gjithashtu se ndalimi nuk ishte i përhershëm dhe mund të rishikohej.
lg.php

Kjo vjen pasi eksportet e grurit të Ukrainës ranë pas pushtimit rus.

Dhe me thatësirat dhe përmbytjet që kërcënonin të korrat në prodhues të tjerë të mëdhenj, tregtarët e mallrave prisnin që furnizimet nga India të kompensonin një pjesë të mungesës.

Burimi: REUTERS

Kur ka qen nga i her faktor te cmimi grurit india??
Lajme te rreme!
Vlejn vec per turbullira te metejshme..

Back
Lartë