• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Hadithe te Pejgamberit a.s. (Paqja e Zotit qofte mbi te)

I Dërguari i All-llahut (paqja qoftë mbi të) ka thënë:

"Kush i depoziton mallrat në kohë krize për t'i shitur ato pas një kohe të caktuar më shtrenjtë, ai është gabimtar-mëkatar" (Muslimi)

Ruajuni nga ky mëkat tregtarë të nderuar!

275503439_10159801239642661_5593146033150107329_n.jpg

Screenshot_2.png

Nuk ka dashuri me te lart se respekti

Muhamedi alejhi selam.

• Yll
Reactions: A2.
Screenshot_1.png

Ka thënë Pejgamberi (alejhi selam):

"Ka agjërues që nuk përfitojnë diçka nga agjërimi i tyre përveç urisë dhe etjes, dhe ka nga ata që që ngrihen natën për namaz dhe nuk përfitojnë nga namazi asgjë, përveç pagjumësisë."
(Imam Ahmedi, Ibn Maxheh, Sahih El-Xhamiʿ)

“Mos u bëni njerëz me karakter të dobët e të thoni: ‘Nëse njerëzit na bëjnë mirë edhe ne u bëjmë mirë, nëse na bëjnë padrejtësi edhe ne u bëjmë padrejtësi.’ Por mësohuni që kur njerëzit t’ju bëjnë mirë, t’ua ktheni me të mirë, dhe kur t’ju bëjnë keq, ju të mos u bëni padrejtësi.”

(Profeti Muhamed a.s.)

"Mëshironi që të mëshiroheni, falni që t'ju falet. Vaj për ata që i zbukurojnë fjalët dhe vaj për ata që insistojnë në gabimet e tyre edhe pse e dinë".
(Sahih, Ahmedi).

Kur dikush vjedhi të mbathurat e të Dërguarit a.s., ai u lut:

"O Allah, nëse ka pasur nevojë, begatoje në atë që e ka marrë. Dhe, nëse nuk ka pasur nevojë, bëje që ky të jetë mëkati i tij i fundit që bënë."

(Ky ishte i Dërguari ynë, dhe ky ishte morali i tij a.s.)

51339566_335893983689889_7840026550429810688_n.jpg

Enesi r.a. tregon se:

“Njëherë Pejgamberi ynë i dashur s.a.v.s. shkoi tek një i ri që ishte në shtratin e tij të vdekjes dhe e pyeti: Si po ndihesh? Djaloshi i tha: Unë kam shumë shpresë tek Allahu i Madhërishëm, mirëpo kam frikë edhe për mëkatet e mia. Pejgamberi a.s. tha: Besimtari që i ka këto dy ide njëherësh, Allahu i Madhërishëm ia përmbush shpresat e tija dhe i dhuron siguri e mbrojtje ndaj frikës.”
(Tirmidhiu)

44115882_291597094786245_8303892269757366272_n.jpg

309682753_644988870531772_6711344768005142743_n.jpg

Duaja e mrekullive!

[Ne na mjafton Allahu, Allahu do të na furnizojë nga të mirat e Tij, dhe se vetëm te Allahu e mbështesim dëshirën.

Dhe thoshte i Dërguari a.s. në vështirësi: "Jam rob i Allahut e nuk më humb mua Ai."

O Robi im....!
Nëse ti lidhesh me Mua dhe pastaj bëjnë aleancë kundër teje qielli dhe toka
Unë mes tyre të bëj rrugëdalje.

Hadith Kudsij

Hadithi : “veprat shperblehen sipas qellimit” eshte shenuar pa shkronja vetem me zanore per te treguar qe qellimi - #nijeti nuk dihet, pra mos e hulumto se ate e di veq Allahu ﷻ

Nga: Sami Fetahu

267969713_949650575647557_6856229389321289020_n.jpg

Modestia nuk sjell tjetër veçse mirësi.

Muhamedi Alejhi selam.

“Vërtet All-llahu nuk shikon në trupat tuaj e as në fizionomitë tuaja, por shikon në zemrat tuaja.” (Shënon Muslimi)

Back
Lartë