• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Fuqia e “budallait”

Varet koncepti si e perdor se po te boj 1 shembull te thjeshte: 1+1=2 (matematike te gjith e dim) por nese te them 1+1=3 dmth 1mashkull + 1 femer = 3 (beb) ?
Më pëlqen linja jote...? Je në një rrugë të drejtë.
Nuk je as budalla dhe as injora..të ?

Më pëlqen linja jote...? Je në një rrugë të drejtë.
Nuk je as budalla dhe as injora..të ?
Po disa plus minuse duhet te shihen pertej nje zgjidhje te thjesht, cdo njeri mendon me shum
Psh: nese me pyesin ne shkolle normalisht 2 bojn, por nese pyetesh rastesisht duhet t shprehesh mendimin si e mendon dhe me disa argumente qe mund te besh krahasimin dhe dallimin, edhe pse e thash ne menyre per t qeshur por esht e vertet varet ?

Pse shoku? Pse mendon ashtu?
Përsonalisht kërkoj të kuptoj diçka pikërisht aty ku gjërat janë/o duken më absurde përballë logjikës.

Ekuacioni 2+2=5 ka shekuj që debatohet. Natyrisht nuk mund të konfirmohet....(o ndoshta)?
Por nuk mund të përjashtohet ?

Fibonacci (jetuar rreth 1200) është matematikanit më famoz në këtë kuadër.
(Për kush i njeh sekuencat e Fibonacci, ose ndryshe "Aurora e Fibonaccit" me numrin e artë të gjithësisë 1.618 )
Ky pra, nuk e demostron dot 2+2=5 por, deklaron se 2+2 është me afer 5ës se 4shit. ?
Nga një shëmbull i thjeshtë me 4 lepuj në kafaz ?
E par nuk ishte as budalla dhe as injora..t por matematikanit dhe shumë i zgjuar ?

Ekuacioni 2+2=5 është akoma debat shkencore ?
shume thelle je fut, se ne kte sens asnje se ka gjet pergjigjen …

por ajo qe them asht kjo, termi budall ose ne shqip i “marre” a kane perdore per me identifiku njerzit me probleme mendore, por pastaj kjo asht shtri edhe ne masen e gjane si qellim denigrimi ofendimi.

Budall asht nje person ndryshe nga te tjeret, sot shkenca ka shume perkufizime per kto tipa duke fillu te skicofren…ect

Back
Lartë