• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Fjale dialektore.

Ashtè - kocke

p.s ashta e krese - kafka e kokes

Ashte eshte nji fjale pellazgjike ilirike qe shume fjale te tjera si omonime toponime lidhen me shqipen ..te pakten une kam dise prej tyne te hulumtume prej vetit

Shkime - fike

eposi i kreshnikeve

“ T’u shkimte drita ty, o mori hane,
qe s’ma çove ate nate nji fjale,
n’Lugje t’Verdha, shpejt me dale
bashke me hy n’nji varr me djale!

Antare !
Ju lutem shume. Eshte nje teme per kultur ose per shkembim kulture me sakt.
Nqs doni te beni muhabet e shaka eshte tema e chit chatit. Nganjeher e kaloni kufirin dhe duken sikur gjerat behen edhe tentencioze. Tregoni nje fije respekt per veten tuaj qe te mesojm me shume per stafin e forumit qe po mundohemi ti mbajme gjerat ne vij.
Ju perqafoj me respekt

Asht hera e pare qe jam plotesisht ndakort me nji teme qe sherben ne menyre reciproke per te gjithe antaret…une du me msu fjale qe si di

Groshe - pasul
Goc -qik
Cun - djal
Atlete -patika (puma)
Triko - maic
Sme kujtohen ?? asht ne dialektin kosov lugin preshev anamorav

Back
Lartë