• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Ertugruli

SEO

s.
Banned
LV
0

View attachment 9353

Ertugruli, i njohur shpesh me titullin Gazi (1188-1281) ishte babai i Osmanit I, themeluesi i Perandorisë Osmane. Ai ishte udhëheqës i fisit Kaji të turqve Oguzë. Kur arriti në Anadoll nga Turkmenistani, me 400 kalorësit e tij, për të ndihmuar selxhukët rumë kundër Bizantit, Ertugruli arriti të lidhte zinxhirin e ngjarjeve që do të çonin në themelimin e Perandorisë Osmane. Ashtu si djali i tij, Osmani dhe si pasardhësit e tij, Ertugrul njihet edhe me titullin Gazi, që ka kuptimin: luftëtar heroik për kauzën e Islamit.
Ai u bë bej i kajive pasi i ndihmoi selxhukët kundër bizantëve. Qyteti ku ai vdiq, u bë edhe kryeqyteti i Perandorisë Otomane, nën sundimin e Osmanit të Parë. Ertugruli pati edhe dy djem të tjerë.

Parardhësi
Sylejman Shah
Perandoria Osmane
1227–1281
Pasardhësi
Osman I

Si mbaron ky filmi? Vdes apo jo ertugruli?

Looool!
Une shikoj ate Sulltaneshen:p

@Senseo shiko sulltaneshen, ka nje mesazh te bukur per maskilistet!
Gjithe ai perandor dhe e udheheq nje nga kungubinat e haremit lol!
Keta jane meshkujt!

@Senseo shiko sulltaneshen, ka nje mesazh te bukur per maskilistet!
Gjithe ai perandor dhe e udheheq nje nga kungubinat e haremit lol!
Keta jane meshkujt!
Te jene femrat si ajo ne film sa e bukur do ishte bota....interesi i saj eshte lumturia .....shifi femrat tjera ca sbane pushtet si ne film si jashte filmi....puc se kam leje

E plot gojen mund te theme i urrej telenovela te gjitha. Humbje kohe, menyre argetimi (me aspi) per parazitet, dhe trillime pa fund ku ne realitet jan brockulla.

Te jene femrat si ajo ne film sa e bukur do ishte bota....interesi i saj eshte lumturia .....shifi femrat tjera ca sbane pushtet si ne film si jashte filmi....puc se kam leje
1- Kush tu drejtua ty lol?
2-Kujt i more leje ti qe me japesh puthje mua e une se ditkam?

Back
Lartë