• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Denimi me vdekje

Jeni pro apo kunder denimit me vdekje?

• Pro

Votimi: 20 52.6%
  • Kunder

Votimi: 18 47.4%

• Gjithsej votues
    38
Te jesh e sigurte qe ne burgje kur shkojne keta ordinerat
vec ne mos e marshin vesh per cfare ka rene brenda
sepse si kane bere jashte
Ja bejne brenda ne burg

Mendoj se cdo njeri kalon ne extrem pwrderisa mer nje vendim te tille:
Por smendoj per pro me e mira do ishte denim i perjetshem se sa denim me vdekje.

Me keto qe degjojme normal qe pro jam.Ka disa persona qe as denimi me vdekje nuk te mjafton per to.

Sic duket po i kuptoni dhe merrni gjerat thjeshte siperfaqesore .. k’tu flitet per ligjin dhe ligji vihet njelloj per te tere , prandaj duhet edhe ti llogjikoni gjerat mire para se thjeshte te degjoni emocionet.

Pra pshm do te ishe dakort Nese e zeme vellai I jot neser pasneser zihet me dike dhe nga kjo e zenme kalon ne vrasje .. dhe e kap denimi me vdekje ? Sepse krimi eshte krim njelloj per te gjithe, nuk ka filtra .

Ps ...Une personalisht jam dakort qe te perforcohet ligji dhe te zbatohet rreptesisht, por jo qe te sillet denimi me vdekje , sepse k’tu I kap mbare ... edhe ato ku mbase pas ca vitesh dalin te pafajshem por
Qe denimi me vdekje ju merr jeten / pafajesine direkt.

Ka nje arsye te fort pse shumica e vendeve te zhvilluara nuk e kane kete denim: ekziston rreziku i ekzekutimit te individeve te denuar gabimisht. Nese dikujt i jepet denimi me burg, dhe gjate denimit dalin prova te reja se ao/ajo ishte i/e pafajshem, atehere rigjykimi i kthen lirine. Por nese denimi i te pafajshmit ishte me vdekje...

Gjithashtu, ne nje fare menyre denimi me burgim te perjetshem eshte me i keq se denimi me vdekje. Cdo dite do e mendoj idiotesine qe beri dhe do vuaj ndeshkimin, si nje form torture. Ndersa i vdekuri nuk ndjen gje, nuk vuan.

That’s right @Barnaba , pastaj ka raste qe edhe miku eshte shume i forte, korrupsioni etj etj .. kollaj me te hequr qafe nje here e mire . Nuk te jep asnje lloj te drejte qe te argumentosh / protestosh, ne emer te drejtesise ne nje fare forme.

Prandaj njerezit luftojne per demokraci ppl , jo per ekstremizem e fanatizem. Lool

Last edited:
Ka nje arsye te fort pse shumica e vendeve te zhvilluara nuk e kane kete denim: ekziston rreziku i ekzekutimit te individeve te denuar gabimisht. Nese dikujt i jepet denimi me burg, dhe gjate denimit dalin prova te reja se ao/ajo ishte i/e pafajshem, atehere rigjykimi i kthen lirine. Por nese denimi i te pafajshmit ishte me vdekje...

Gjithashtu, ne nje fare menyre denimi me burgim te perjetshem eshte me i keq se denimi me vdekje. Cdo dite do e mendoj idiotesine qe beri dhe do vuaj ndeshkimin, si nje form torture. Ndersa i vdekuri nuk ndjen gje, nuk vuan.

Jam parimisht dakord me paragrafin e pare por jo ne te dytin. Jo cdo njeri pendohet per ate qe ka bere, jane njerez te semure si pedofilat, serial killerat etj. E kam shkruajtur ne nje teme qe ne UK u be nje emision ne lidhje me denimin me vdekje. Shume persona argumentonin qe nuk duan te paguajne taksa per njerez te burgosur ( sipas informacioneve qe gjeta, ne Shqiperi kostoja e nje te burgosuri eshte 50 euro dita). Megjithate nuk ka kosto me te madhe se sa vete jeta, ndaj dhe une jam kunder denimit me vdekje.

Tema e hapur nga une: https://forum.netedy.com/threads/denimi-me-vdekje.9168/

Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, 32 shtete ende e aplikojnë dënimin me vdekje.

Shtetet të cilat e aplikojnë dënimin me vdekje janë: Alabama, Arizona, Arkansas, California, Colorado, Delaware, Florida, Georgia, Idaho, Indiana, Kansas, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, North Carolina, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Virginia, Washington, Wyoming.

Ndërsa në 18 vende të tjera dënimi me vdekje është i paligjshëm.

Forma të dënimit me vdekje janë: varja, pushkatimi, vrasja me ineksion, karriga elektrike, dhomat e gazit.

Nga grupet për të drejta të njërit kjo është quajtur formë barbare e dënimit duke parë që ekzekutimet nuk kryhen në tentativen e parë ose bëjnë që të dënuarit të urinojnë e të torturohen gjatë ekzekutimit.

Vende të tjera ku dënimi me vdekje është legal janë: Kina, Korea e Veriut, Japonia, Irani dhe pjesa tjetër e vendeve arabe.

Jam Pro denimit me vdekje ndaj personave qe përdhunojnë nje femër ?
Me i zhvesh , me i var diku mes qytetit , me i rraf me litar te lagur , edhe me i djeg me benzine ?
Quhet ky denim me vdekje? ?

Jam Pro denimit me vdekje ndaj personave qe përdhunojnë nje femër ?
Me i zhvesh , me i var diku mes qytetit , me i rraf me litar te lagur , edhe me i djeg me benzine ?
Quhet ky denim me vdekje? ?
Kjo quhet vdekje torturuese.

Per disa raste do isha per denim me vdekje,por duke marre parasysh sistemin e drejtesise qe kemi mendoj qe do ishte i tepert.

Parimisht kunder

Denimi me vdekje duhet per ato tipa qe abuzojn me 1 femer t familjes tyre, dhe per ato me femijet..
Madje jo 1 vdekje e leht por e tmerrshme dhe e ngadalte

Oooo prit harrova
Edhe per ato meshkuj qe rrafin femrat edhe kedo qe ngrejne dore mbi dike
Me i mar me i var me i zhvesh e me i rraf me litar edhe me i fut ne uj me valë , me i nxjer me i lon n bor , e me i djeg me benzin ?

Back
Lartë