Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Renditjen ne bot thua?E di, por ishte ideja e renditjes te se drejtave te njeriut
Dmth jan femrat femijet kafshet pastaj mashkulli, dhe kyu shifet diskriminimi ku ne meshkujt jemi mbas kafsheve per te drejta! Tani llogarite diskriminimin.
Erdha ??Ika kush do vije per kafe!
Paguaj une!
???
Po do e merja!E zura ne pergjithesi per cdo kategori!
Ate gje!
Po ja do e merje ti nje femer qe e di se ka pasur 2 partnere ne jete!?
Pyetje direkte?
Jam me shum realist sesa po them ketu.Renditjen ne bot thua?
Se ne alb vallai duhet te jesh koshient 100% qe nuk ben vaki kjo pjes.
Tregohuni realist mor njerez mos shikoni per femrat e showt por flisni per femrat ne jeten normale sa padrejtesi ndodhin drejt tyre.
Po vi te jetoj ne durres ateher ?Jam me shum realist sesa po them ketu.
Per nje fjale goje hyri ne burg njeri ne durres nje denoncim nga nje femer, pa fakte pa gje ?
Ka shum raste normalisht qe ndodhin ne favor apo dhe kundra femrave, por realisht sic kan qen nuk jan femrat dmth te drejtat e tyre.Po vi te jetoj ne durres ateher ?
Padiskutim qe ka ndryshim por gjerat akoma nuk jan aty ku duhet te jen,ka gabime nga te dyja palet normalisht.Ka shum raste normalisht qe ndodhin ne favor apo dhe kundra femrave, por realisht sic kan qen nuk jan femrat dmth te drejtat e tyre.
Me thon sic eshte ne krahasim sic kan qen femrat para 13 vitesh skishin pothujse te drejta fare, dhe ju e dini shum mire ne shqiperi sic ka qen. Tani ne lidhje me si ka qen qe 3shte me mire eshte.
Hajde tani e mbyllim seancen e ndermjetesimit ?Padiskutim qe ka ndryshim por gjerat akoma nuk jan aty ku duhet te jen,ka gabime nga te dyja palet normalisht.
E mbyllem ne favor te kujt?? ?Hajde tani e mbyllim seancen e ndermjetesimit ?
Ne favorin e te drejtave te njeriut sidomos femrave ?E mbyllem ne favor te kujt?? ?
Hajde ke alma ??Gruaja nuk ka nevojë veç për një burrë
Gruaja ka nevojë për barazi, mbështetje, pavarësi, karrierë dhe jetën e saj private.
Nuk eshte thjesht çeshtje ego, natyra na ka diferencuar, minimalisht ka nje diferencim te madh fizik te lindur jo te fituar. Pastaj vijne edhe diferencime te tjera si ai i inteligjences te cilin une personalisht nuk e pranoj.E dine por egoja e mashkullit!
Une JAM MASHKULL!
Jam dakort me ju!Nuk eshte thjesht çeshtje ego, natyra na ka diferencuar, minimalisht ka nje diferencim te madh fizik te lindur jo te fituar. Pastaj vijne edhe diferencime te tjera si ai i inteligjences te cilin une personalisht nuk e pranoj.
Por une nuk mund te pranoj kur ti thua, femrat nuk rrespektohen, dhe ben moral ne pergjithsi. Une po te them qe femra te pa rrespektuara ne jeten time nuk kam njohur perveçse ato qe i perkasin mentaliteteve te prapambetura si rezultat i mungeses se arsimit dhe kultures. Shqiperia ka nje perberje prej 80% te popullsise fshatare, dhe padyshim kjo ben qe civilizimi te kerkoje me shume kohe, pastaj ndikon edhe feja.
Te gjitha ato qe permende ti dhe te tjeret me siper, jane fenomene sociale qe i kane kaluar te gjitha shoqerit e planetit deri sa kane arritur ne nivelet e civilizimit ku jane.
M vjen keq per kete opinion dhe qendrim qe keni. Behuni me optimiste e mos prisni nga meshkujt. E ke parlamentin e politiken plot me femra, institucionet plot, shkollat e universitetet plot. Ti thua mungon rrespekti ne autobuz, sigurisht mungon se shoqeria ska kulture, ska te beje me gjinine. Favore personale ju kerkohen njerezve te dobet, se motra ime ja hante germazin profesoreve po ti thonin gjys llafi e mos ti vinin 10-ten.
Ca flet, e cove shqiperine 2 shekuj pas. Edhe ne kohen e Enverit nuk ndodhnin keto. Jam dakord me ty qe ekziston fenomeni, por keto fenomene nuk pergjithesojne shoqerine e femrave ne shqiperi apo vend tjeter.
Mos sillni shembujsh ordiner, pjanecet, bixhozxhinjte, te pa arsimuarit, te papunet e dembelet.
No more !!!!!!!!!! ?Jam dakort me ju!
Kur thua moa prisni nga meshkujt!
Dhe femrat duan te mos jene me te varura!
Nga meshkujt!
Po mos ekzistonte ende ideja qe thote burri!
Ti ske per te punuar!
Se jam une burri i shtepis!
Nuk jane fenomene sporadike!
Por jane fenomene qe gjenden rendom!
Ne cdo familje!
Lagje!
Qytet etj!
Ja ku e the dhe vete ja hante gurmazin!
Profesori!
A duhet te arrij deri aty!
Por pse ishte e detyruar te tregonte nje karakter te fort motra jote!
Per te mos e neperkembur kush!
Dhe shume mire ka bere!
Po pse sepse jane keto fenomene qe thua ti!
Qe jane pak!
Por jane shume te perhapura!
Dhe madje ka dhe persona me kulture!
Qe kane ende keto mentalitete!
Aq sa gruan e vete se mer sekretare!
Por mer nje vajze tjeter qe ta shfytezoj per qellime tjera!
Etj?
!
Ska te gjitha argumentat e mundshem!No more !!!!!!!!!! ?
N rregull sic thua ti eshte. Ke te drejte ti...Jam dakort me ju!
Kur thua moa prisni nga meshkujt!
Dhe femrat duan te mos jene me te varura!
Nga meshkujt!
Po mos ekzistonte ende ideja qe thote burri!
Ti ske per te punuar!
Se jam une burri i shtepis!
Nuk jane fenomene sporadike!
Por jane fenomene qe gjenden rendom!
Ne cdo familje!
Lagje!
Qytet etj!
Ja ku e the dhe vete ja hante gurmazin!
Profesori!
A duhet te arrij deri aty!
Por pse ishte e detyruar te tregonte nje karakter te fort motra jote!
Per te mos e neperkembur kush!
Dhe shume mire ka bere!
Po pse sepse jane keto fenomene qe thua ti!
Qe jane pak!
Por jane shume te perhapura!
Dhe madje ka dhe persona me kulture!
Qe kane ende keto mentalitete!
Aq sa gruan e vete se mer sekretare!
Por mer nje vajze tjeter qe ta shfytezoj per qellime tjera!
Etj?
!
Po fiks aty jetoj!N rregull sic thua ti eshte. Ke te drejte ti...
Une te jap argumente e shembuj ti vazhdon me moral t pergjithshem.
Nuk e di ku e gjen guximin te flasesh me kaq siguri e te thuash - ne cdo familje.
Mesa duket ti jeton ne zone te prapmbetur qe has keto fenomene kaq rendomte dhe i hiperbolizon duke perdorur shembuj inj.orant dhe banal.
Sa per shprehjen "i ha germazin", ishte nje metafore qe donte te tregonte qe njerezit e forte e me karakter, femra apo meshkuj qofshin, ska shanse me ju kerku favore, apo me i intimidu.
Edhe nje sugjerim, perdor shkrim korrekt, nuk shkruhet me pikeçuditese gjith mendimi, ne cdo fjali.