• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Çfare duan grate ?

@Nikoleta @Claa kjo qe thoni ju ka te beje me shume me emancipimin dhe arsimin e shoqeris shqiptare. Nuk ka te bej me rrespektin e meshkujve Shqipetar.

Por une kerkoja mendime me konkrete, me personale jo opinione per çeshtje te ndjeshme te shoqerise te kalbur shqipetare. Nuk e kam fjalen per gruan shqiptare, flas ne pergjithesi.

Varet nga koha dhe vendi , deshirat ndryshojne sa hap e i mbylle syte

Ne cdo gje!
Familje nuk meret mendim jot!
Se je femer!
Shkolle ti nuk meson me shume se nje mashkull!
Ne vende pune!
Ne vende urbani me e thjeshta!
Kur eshte nje burre i ulur!
Kurre nuk ngrihet te leshoj vendin!
Per nje femer!
Po ze disa gjera minimaliste!
Asnje nga keto nuk eshte e vertete, nuk di ne cilin qytet jeton ti, por as ne Viçidol te Tropojes nuk ndodhin me keto fenomene te 1900tes.

Asnje nga keto nuk eshte e vertete, nuk di ne cilin qytet jeton ti, por as ne Viçidol te Tropojes nuk ndodhin me keto fenomene te 1900tes.
Ne mes te tiranes!
Dhe ne cdo qytet jane keto gjera!
Per ne fshatra as nuk dua ta diskutoj!

Ne mes te tiranes!
Dhe ne cdo qytet jane keto gjera!
Per ne fshatra as nuk dua ta diskutoj!
Ti shkruan paksa me tone radikale. Mos lexo shume ne internet se jane informacione per klikime dhe pa statistika.
Jam dakord qe ka nje "diskriminimi", por ai eshte fenomen global ne te gjitha vendet. Kjo ka te bej me shume me faktor te cilet e pengojne femren te jet ne nje nivel me mashkullin.

Ne mes te Tiranes ka civilizim per aq sa mund te ket ne Shqiperi. Edhe une ne Tirane kam le e jam rrit por te till nivel qe pershkruan ti, si me qene femra vetem kafshe per riprodhim, une se kam pare si fenomen masiv dhe shqetesues. Thashe Tirane, jo Avganistan, atje ekzistojne masivisht keto fenomene. Nuk je koherente persa i perket Tiranes. Ji me optimiste se gjerat nuk jane siç mendon ti.

Pak femra ke ne politike ? Se shpejti mund te ket edhe 1 presidente femer.
Shko ne shkolla e universitete i ke plot me te reja ekselente.
Femrat sot kane makina, e bicikleta vet, kush perdor autobuz (urban) ?

Sot jane me autonome ekonomikisht e profesionalisht femrat.

Ti shkruan paksa me tone radikale. Mos lexo shume ne internet se jane informacione per klikime dhe pa statistika.
Jam dakord qe ka nje "diskriminimi", por ai eshte fenomen global ne te gjitha vendet. Kjo ka te bej me shume me faktor te cilet e pengojne femren te jet ne nje nivel me mashkullin.

Ne mes te Tiranes ka civilizim per aq sa mund te ket ne Shqiperi. Edhe une ne Tirane kam le e jam rrit por te till nivel qe pershkruan ti, si me qene femra vetem kafshe per riprodhim, une se kam pare si fenomen masiv dhe shqetesues. Thashe Tirane, jo Avganistan, atje ekzistojne masivisht keto fenomene. Nuk je koherente persa i perket Tiranes. Ji me optimiste se gjerat nuk jane siç mendon ti.

Big mos e bej sikur emancipimi femeror ne shqiperi ka avancuar kaq shume,nuk i di statistikat egzakte por nje pjes eshte ajo qe thua ti,qe te jen kaq te pavaraura ekonomikisht. Pjesa derrmuese eshte akoma e varur nga mijera faktor.
Dhe kur flet per shoqerin shqiptare mos fol vetem per tiranen por fute komplet shqiperin qe te nxjeresh dhe nje bilanc egzakt te situatave sesi qendrojn.

Rrespekti fitohet nuk kerkohet o Niko. ?

Ndoshta ti doje te thoje kane nevoje per me shume rrespekt.
Ku e ke pare mungesen e rrespektit ndaj gruas, ne familje, shkolle, pune apo shoqerine Shqiptare ne pergjithesi ?
??‍♀️
Cfare quan respekt ti Big?
Po flasim per nje shoqeri shqiptare ku femra eshte akoma e "shtypur" dhe e ndaluar per tju degjuar zeri,nje shoqeri ku pjesa derrmuese femren e mban te izoluar ndaj deshirave te saja apo jetes se saj,dhe cdo gje e gabuar fillon ne familje dhe femijrin ton,po flasim per ate shoqeri qe femijet i rrisin me fjalet: duhet te mesosh te behesh doktoresh apo gjykatese,jo meso te kesh dije per vete dhe pastaj behu cfare prirje te kesh.
Pastaj ne rritje behet dallimi: nje femer nuk duhet te dali se e ngacmojn ndersa mashkulli po.
Me pas nese ka mesuar dhe ka qen ekselente do ti duhet ta vari ne mure diplomen dhe ti futet punes si kamariere apo si shitese,sepse miku i dikujt e zuri vendin e saj.
Pastaj nese eshte martuar dhe do te ndahet per disa faktor: mohohet nga gjithe rraca sepse opinioni shoqeror i vret.
per ke shoqeri po flisje ti??

Kur beni nje diskutim kapni pikat egzakte ku eshte problemi i shoqeris dhe me egzakt i mases me te madhe te saj,mos kap masen e emancipuar se eshte realisht shume e paket ne shqiperi dhe mundet nga shumica.

1) Gruja do nje burr i cili merr vendime kur duhet marrur e kur s’duhet marrur
2) Nje burr qe nuk rri ter diten ne kafe e ne lojra dati si nje shumice e Shqipetareve.
3) Nje burr i cili punon dhe siguron kafshaten e femive te ti, jo nje burr dembel i cili pret nga gruja e ti te ushqehet, e ne fund ti thot ti je K…. Nga te erdhen te hollat? Pasi e rraf ja kerkon te hollat t’cilat i kan ndihmuar familja e saj dhe ai ka per t’ja marrur me force sepse eshte dembel dhe s’ka kokerr leku ne xhep. ( Po te isha une ndonje pushtetar keta lloj robesh do i kisha varrur )
4) Nje burr i cili kujdeset per prind e ti, sepse ai burr qe kujdeset per prind e ti ka per tu kujdesue dhe per gruan e ti.
5) Nje burr i cili nuk i bertet ne publik per ti marrur fytyren e gruas pa arsye ose me arsye vetem pse ai mundet.

Mendoj qe keto jan disa gjera te vogla qe bejne diferencen e madhe tek nje Grua Familjare.

E vleresoj kete qe thua!
Por do doja te ishte vetem fjale interneti te ngelur ne histori!
Por me vjen keq te te them qe ky eshte realiteti!
Madje dhe ne mes te tiranes!
Po ka zhvillim por jo superior!
Po kane makina!
Por sa shohin nje femer duke ngare makine!
Meshkujt he se do kete kapur ndonje tullac!
Se nuk e ka blere vet!
Dhe kjo gje ndodhe rendomte!
Duke mos mohuar dhe faktin qe ka dhe femra te tilla!
Kur nget nje femer makine!
Ndez gazin nje mashkull!
Pas duke bertitur!
Oj shushke hap rrugen!
Po ka ne universitete femra qe mesojne!
Por profesori pervec lekve!
U kerkon dhe ndere personale!
Sa ndodhe kjo me nje mashkull!
Ne universitet!
Pak nga te gjitha keto eshte respekti per femren!

O vlla, leje se kan lexu neper JOQ ?

Dhe sa per autobusat hypen 80% e popullsis!
Perfshire dhe mua kur nuk mundem!
Sepse nese nuk do kishte nuk do ekzistonin!
Si linja unaza!
Tirane re!
Kombinat!
Sharre!
E shume e shume tjera!

Te bera nje pyetje ku jeton!?
Meqe ne lexojme nje JOQ!
Ca rendesie ka ku jetoj un eshte informacion personal qe ty ste nevojitet!
Po se shum persona bazohen te statistikat e joq ?
Tani per diskriminimin e femrave ne shqiperi, okej deri diku me perpara ka qen fenomen, ndersa sot eshte e kunderta!
Sot femrat ofendojne shajne perdorin fjalor qe si ka hije, gjermojne vetem lekistet dhe te kjo pjese qe jan materialiste per mu eshte faji i cunave qe i afrojne pasi un nese e di qe nje femer rrij me mu per lek sme intereson ta kem afer.
Tani ku esht diskriminimi qe nje femer nje femer ka me shum te drejta se mashkulli? Qe nje femer ka perparesi ne cdo fushe ndaj nje mashkulli?
Qe nje femer mund te thoje cfare te doje qofshin dhe te gabuara dhe mashkulli ndeshkohet?
Qe nje femer ka te drejte te ofendoje nje mashkull por mashkulli jo?
Puna eshte ketu dhe eshte shum reale, nje femer thot shum gjona pa mare parasysh barazine gjinore sepse femrat kerkojne barazi gjinore deri ne momentinnqe i leverdis, ne momentin qe si leverdis shprehja eshte "kujdes kur flet me mu se jam femer un" kjo eshte shprehja m4 boshe me palidhje qe ekziston ne shqiperi!
E kam pergjithsishy jo personalisht se sme intetrson tkem gjo personale ktu jo me ty po me asnji!

Ca rendesie ka ku jetoj un eshte informacion personal qe ty ste nevojitet!
Po se shum persona bazohen te statistikat e joq ?
Tani per diskriminimin e femrave ne shqiperi, okej deri diku me perpara ka qen fenomen, ndersa sot eshte e kunderta!
Sot femrat ofendojne shajne perdorin fjalor qe si ka hije, gjermojne vetem lekistet dhe te kjo pjese qe jan materialiste per mu eshte faji i cunave qe i afrojne pasi un nese e di qe nje femer rrij me mu per lek sme intereson ta kem afer.
Tani ku esht diskriminimi qe nje femer nje femer ka me shum te drejta se mashkulli? Qe nje femer ka perparesi ne cdo fushe ndaj nje mashkulli?
Qe nje femer mund te thoje cfare te doje qofshin dhe te gabuara dhe mashkulli ndeshkohet?
Qe nje femer ka te drejte te ofendoje nje mashkull por mashkulli jo?
Puna eshte ketu dhe eshte shum reale, nje femer thot shum gjona pa mare parasysh barazine gjinore sepse femrat kerkojne barazi gjinore deri ne momentinnqe i leverdis, ne momentin qe si leverdis shprehja eshte "kujdes kur flet me mu se jam femer un" kjo eshte shprehja m4 boshe me palidhje qe ekziston ne shqiperi!
E kam pergjithsishy jo personalisht se sme intetrson tkem gjo personale ktu jo me ty po me asnji!
E para nuk te pyeta adresen e shtepis!
Ja qe ketu mos respektim i nje femre!
Cte duhet ty!
Kaq mjafton per diskutimin!

E para nuk te pyeta adresen e shtepis!
Ja qe ketu mos respektim i nje femre!
Cte duhet ty!
Kaq mjafton per diskutimin!
Mu sme duhet gjo, meqe eshte teme diskutimi dhe cdokush mund te shprehi mendimin e vet e shpreha dhe un, njekohesisht duke tu pergjigjur ty ne lidhje me temen!
Pyetja eshte ty cte duhet qe pyet per gjera jasht teme!
Mosrespektimi i nje femre ska asnje lidhje me kte qe thash une, nese kte pjese nuk e kupton ke problem shum serioz dhe eshte e kote qe te rishpjegoj ate qe thashe.

Back
Lartë