• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

A janë të kontrollueshme ndjenjat?

Me kalimin e kohes mesohesh ti kontrollosh

Veshtire, por jane te kontrollueshme ndjenjat, nga njerez qe marrin vendime me mendje e jo me zemer?

Une i kontrolloj:p

Po janë dhe i kontrolloj. Me raste më shumë se që duhet. Por ja që disa ndjenja janë të lidhura me kulturën, tabu-të, përjetimet në të kaluatën, ... Mendoj se është individuale sa dhe a mund të kontrollohen.

• Përqafime
Reactions: .
Jane te kontrollueshme dhe kam fatin dhe i kontrolloj vetem kur dua une ti le te lira kullosin ??

Jo! Sipas Daniel Goleman ne librin "Inteligjenca Emocionale", duke u bazuar ne studime shkencore, ai trgon ndjenjat (emocionet) jane 24 here me te fuqishme se logjika!

Deri diku po, kur eshte vetem mentale gjeja arrin ti mbash nenkontroll. Po hyri zemra ne loje iken equilibrio behet me e veshtir ti kontrollosh.

Un kshu mendoj tani per tani ?
Pa me trego si ja ben kur ndonjera flirton ne syte e tu me te dashurin/burrin tend?! Si reagon kur dikush te pret rrugen beftas kur je duke ngare makinen?! Acarohesh, nevrikosesh, te kap ai 5 minutshi siç themi ne shqiptaret. Ne te tilla situata Logjika"fiket", emocionet(ndjenjat) "shperfaqen"?

Pa me trego si ja ben kur ndonjera flirton ne syte e tu me te dashurin/burrin tend?! Si reagon kur dikush te pret rrugen beftas kur je duke ngare makinen?! Acarohesh, nevrikosesh, te kap ai 5 minutshi siç themi ne shqiptaret. Ne te tilla situata Logjika"fiket", emocionet(ndjenjat) "shperfaqen"
Un mendova se per ndjenja dashurie flitej, kto te tjerat duroj por jam nevrike ne pergjithsi..dmth duroj deri ne nje mase? sa per xhelozi e kam shfaq kur duhej ne menyre te bukur?

Un mendova se per ndjenja dashurie flitej, kto te tjerat duroj por jam nevrike ne pergjithsi..dmth duroj deri ne nje mase? sa per xhelozi e kam shfaq kur duhej ne menyre te bukur?
Te gjitha ndjenja(emocione) quhen: emocioni i dashurise, i frikes, i seksit, i zemerimit etj etj?

Back
Lartë