• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Pse jemi kaq agresiv?

Besoj se dhuna krijohet nga i Ligi,
Dhuna krijohet nga njerez qe duan te humbin vemendjen nga dobesite e tija.
Dhuna krijohet nga menyra e jeteses nga Lindja gjer ne ate Moment.
Sa i perket Shqipetareve mendoj se kan karakter te dobet prandaj perdorin dhune.

1-Kur humb durimi behemi te dhunshem per te bindur dike qe e duam , ne menyre te dhunshme . (bazuar te shprehja popullore "kush te rreh te do .." ?)
2- kur ndonje na ofendon ose na provokon per sherr , shumkush i kthehet me grushta ..(jo te gjithe ) .
agresiviteti eshte edhe me gen pak a shume , kush duron , duron... ?‍♀️

Besoj se dhuna krijohet nga i Ligi,
Dhuna krijohet nga njerez qe duan te humbin vemendjen nga dobesite e tija.
Dhuna krijohet nga menyra e jeteses nga Lindja gjer ne ate Moment.
Sa i perket Shqipetareve mendoj se kan karakter te dobet prandaj perdorin dhune.
Po amerika qe me dhuna e man boten sus ? po anglia qe i myti jevgjit w shkret ka gjith jeten qe i zapto i mer diamantet, po franca algjerin e ka tveten duke perdor dhune, e shum vene tjera une i kam pa live disa vende te tilla ne peru prsh cdo gjo e komando shteti duke i dhunu njerezit na shife pak kte ne ekuador ky shoku im ? mpaskan ik sms per zotin 300 euro ne te hujt shoko thot me te vra e kupto ca bohet ? te perdoresh dhune me nji qe eshte me i dobet se ty ose me femer eshte gjo e ulet por per te mbijetu dhuna eshte e pashmangshme. Meglio dai se ricevi ?

Po amerika qe me dhuna e man boten sus ? po anglia qe i myti jevgjit w shkret ka gjith jeten qe i zapto i mer diamantet, po franca algjerin e ka tveten duke perdor dhune, e shum vene tjera une i kam pa live disa vende te tilla ne peru prsh cdo gjo e komando shteti duke i dhunu njerezit na shife pak kte ne ekuador ky shoku im ? mpaskan ik sms per zotin 300 euro ne te hujt shoko thot me te vra e kupto ca bohet ? te perdoresh dhune me nji qe eshte me i dobet se ty ose me femer eshte gjo e ulet por per te mbijetu dhuna eshte e pashmangshme. Meglio dai se ricevi ?
O bisha e kishim ne tjeter aspekt?

Nga buron kjo dhune tek Shqiptaret?

Shume te dhunshem ne komunikim , shume agresiv dhe emocional , dmth urrejm komunikimin sqarues ?
Si e shpjegoni ju?

Apo Dhuna gjeneron dhune? ?
Me shume mundesi kjo vjen nga jeta e veshtire qe kane kaluar e kalojne shqiptaret, pamundesite per qetesi e cila vjen si pasoje e nje ekonomie te ulet por gjithashtu edukata qe marim ne familje. Femija sben kurre sic I thua por si shef, nese nje femije rritet me dhune ashtu do sillet dhe ai . Femijen tone jemi ne qe e mbushim me dashuri,urretje, edukate, dhune e tjera. Keto si pasoje e sjelles tone ne sy t femijes e jo fjaleve tona .

Nga buron kjo dhune tek Shqiptaret?

Shume te dhunshem ne komunikim , shume agresiv dhe emocional , dmth urrejm komunikimin sqarues ?
Si e shpjegoni ju?

Apo Dhuna gjeneron dhune? ?
Ne pergjithesi, e kemi ne kulture si te thuash. Sepse kete forme edukimi/jetese perditshmerie ka krijuar/pershtatur shoqeria...ky stan ate bulmet ka ??‍♂

Back
Lartë