• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Sikur....

Anabela

____??____LarGuaR____?
Kontributor
LV
0

Sikur te takonit nje te verber ne rruge:
Dhe te pyeste se si duket bota,si do tja shpjegoje ti?

sdo ja pershkruaja ekzakt se si eshte bota,por do mundohesha tja permblidhja me disa fjale.
Psh.
thjeshte e mrekullueshme,me shume ngjyra,njikohesish edhe bardh e zi.
Dhe mundesia qe i jepet cdo kujt ta jetoj jeten si te doj.

Nuk e kam menduar ndonjehere kete gje ne fakt. Do isha i pa pergatitur ti pergjigjesha kesaj pyetje.

Do ti thoja qe jeta/eshte e bukur.
Ti shpjegoja se deti eshte paqja mbi toke.
Vazhdojme me pemet qe te mbushin shpirtin me nostalgji(sidomos gjate vjeshtes).
Kemi henen madheshtore e cila te lexon mendjen..
Jeta eshte kaq e bukur
.Aq e bukur,saqe e perrallat nuk jane kaq te bukura

Kohët e fundit kam lexuar një histori me të cilën është përmendur në libër guximi i artit të jetesës së rrezikshme. Historia ka një mesazh të fortë dhe ia vlen leximi.

Në një fshat të largët në periferi të Punxhab kanë jetuar 2 armiq të betuar.
Njëri ishte i verbër dhe tjetri ishte një gjymtyrë.
Ata thjesht nuk mund të marrë së bashku.
Nuk ka rëndësi se çfarë bëri njëri dhe u mërzit tjetri, rendesi kish që ata jo vetëm nuk mund të rrinin më bashkë por urreheshin per vdekje.
Kalonin vite që kjo betejë në përplasjen dhe armiqësia midis tyre u bë e ashpër dhe kaustike.
Megjithatë, gjatë një verë shumë të nxehtë dhe të thatë, një zjarr i tmerrshëm shpërtheu në fshat dhe filloi të konsumojë gjithçka në rrugën e tij.
Fshatarët filluan të iknin nga frika pasi nuk kishte të ndalur ferri nga zjarri.
Në panik, njeriu i verbër dhe ai nje gjymtyr u harruan dhe u lanë për t’u kujdesur për veten e tyre.
Tani ata kishin një problem të madh.
I verbëri nuk e dinte se cilën rrugë duhet të shkonte për t’i shpëtuar zjarrit dhe i gjymtuari , i cili mund të shihte rrugën e sigurisë , nuk mund të ndërmerrte asnjë veprim në lidhje me të. Kështu që të dy ishin të mbërthyer.
Për fat të mirë për ta, dëshira për të jetuar ishte më e madhe se urrejtja e tyre për njëri-tjetrin, kështu që ata vendosën të punonin së bashku për të shpëtuar jetën e tyre.
I verbëri e vuri gjymtimin mbi shpatullat e tij, i cili më pas e drejtonte atë në cilën rrugë për të shkuar për të ikur. Prandaj, duke punuar si ekip, ata ishin të suksesshëm dhe përfunduan duke u bërë miq.

Kush është i verbëri dhe kush është gjymtimi?

Njeriu i verbër është mendja juaj dhe gjymtimi është zemra juaj.

Çfarë është zjarri?

Zjarri është vuajtja juaj.

Sikur te takonit nje te verber ne rruge:
Dhe te pyeste se si duket bota,si do tja shpjegoje ti?

sdo ja pershkruaja ekzakt se si eshte bota,por do mundohesha tja permblidhja me disa fjale.
Psh.
thjeshte e mrekullueshme,me shume ngjyra,njikohesish edhe bardh e zi.
Dhe mundesia qe i jepet cdo kujt ta jetoj jeten si te doj.
@BlacK_OpiuM besoj se je ngaterruar zmr. Kjo eshte tema.??

Kohët e fundit kam lexuar një histori me të cilën është përmendur në libër guximi i artit të jetesës së rrezikshme. Historia ka një mesazh të fortë dhe ia vlen leximi.

Në një fshat të largët në periferi të Punxhab kanë jetuar 2 armiq të betuar.
Njëri ishte i verbër dhe tjetri ishte një gjymtyrë.
Ata thjesht nuk mund të marrë së bashku.
Nuk ka rëndësi se çfarë bëri njëri dhe u mërzit tjetri, rendesi kish që ata jo vetëm nuk mund të rrinin më bashkë por urreheshin per vdekje.
Kalonin vite që kjo betejë në përplasjen dhe armiqësia midis tyre u bë e ashpër dhe kaustike.
Megjithatë, gjatë një verë shumë të nxehtë dhe të thatë, një zjarr i tmerrshëm shpërtheu në fshat dhe filloi të konsumojë gjithçka në rrugën e tij.
Fshatarët filluan të iknin nga frika pasi nuk kishte të ndalur ferri nga zjarri.
Në panik, njeriu i verbër dhe ai nje gjymtyr u harruan dhe u lanë për t’u kujdesur për veten e tyre.
Tani ata kishin një problem të madh.
I verbëri nuk e dinte se cilën rrugë duhet të shkonte për t’i shpëtuar zjarrit dhe i gjymtuari , i cili mund të shihte rrugën e sigurisë , nuk mund të ndërmerrte asnjë veprim në lidhje me të. Kështu që të dy ishin të mbërthyer.
Për fat të mirë për ta, dëshira për të jetuar ishte më e madhe se urrejtja e tyre për njëri-tjetrin, kështu që ata vendosën të punonin së bashku për të shpëtuar jetën e tyre.
I verbëri e vuri gjymtimin mbi shpatullat e tij, i cili më pas e drejtonte atë në cilën rrugë për të shkuar për të ikur. Prandaj, duke punuar si ekip, ata ishin të suksesshëm dhe përfunduan duke u bërë miq.

Kush është i verbëri dhe kush është gjymtimi?

Njeriu i verbër është mendja juaj dhe gjymtimi është zemra juaj.

Çfarë është zjarri?

Zjarri është vuajtja juaj.

Me sa domethenje

Back
Lartë