• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Shqiperia ne "shtet rrethim".

Për herë të.parë jam dakord me Ramën
Biles i mbylli me vonesë, duhej ti mbyllte më para kufinjtë me italinë..
Të paktën u mësua nga fqinjët tanë.dhe shpresoj të jetë nën kontroll edhe pse populli se ka marrë dhe aq seriozisht..
Zoti na ruajt?‍♀️

Watëfakinshit, ka shkru pinkisita dicka brenda temes? :oops:

giphy.gif
Di dhe un ti qendroj temave por serio reagova mire se me ato qe thot vinjoli m ben te acarohesha , e kush e di n c menyre do ju kisha kthy

Patjeter qe jane masa drastike pasi ka stopuar gjithcka, bizneset, institucionet!
Por shqiperia nuk ka rruge tjeter !
Nuk ka protokoll epidemo-pandemik, nuk ka rezerva epidemie, nuk ka spitale, nuk ka pothuajse asgje, por ka ate qe shume shtete nuk e kane, ketu perfshire Italine, Gjermanine, Suedine etj, ka mjek te mbrekullueshem dhe profesionist, qe dita dites po ikin.
Ne keto kushte zgjidhja e vetme mbetet izolimi!

Besoj se ja dolen ta kapin ne kohe problematiken, kjo vetem si rezultat i profesionalizmit te disa mjekeve te vjeter me eksperience, pasi ata argumentuan, sugjeruan dhe rekomanduan gjithcka.

Dhe meqenese jemi ne kete teme, kush ka FB mund te kerkoje e te lexoj 1 mjek shqiptar si Tritan Kalo, qe e kane zili ne gjith boten. Shikoni sa i sakte, i qarte dhe bindes eshte.

Vetem ideja qe ai virus mund te jete i gjalle brenda familjes time i pazbuluar akoma me tmerron ! E te mendosh qe prinderit jan ata me delikatet, jo jo sjam gati ti humbas ata ! Edrama esht ********* se masat duheshin marre qe kur virusi erdhi ne itali po hapej bythsh duke thon qe shqiperia esht e paster nderkohe qe virusi hidhte valle per dy jave !!!
Ishalla si gjen gjo me te shtrejtet tane se ndryshe nuk e di cdo boj!
Zoti na rujt gjitheve ?

Vetem ideja qe ai virus mund te jete i gjalle brenda familjes time i pazbuluar akoma me tmerron ! E te mendosh qe prinderit jan ata me delikatet, jo jo sjam gati ti humbas ata ! Edrama esht * se masat duheshin marre qe kur virusi erdhi ne itali po hapej bythsh duke thon qe shqiperia esht e paster nderkohe qe virusi hidhte valle per dy jave !!!
Zoti na rujt gjitheve ?
Asnje sesht gati zemer. Ishalla se kemi per rrisk thuaj. Te perqafoj ?????

Jane masa qe duheshin marr dhe shpresojm te jen marr ne kohen e duhur.
Uroj qe edhe njerzit te jene pak bashkpunues se shteti jone asht kryesisht i mbajtur/koncentrum ne tirane dhe ne rast se epidemia perhapet ne rrethet e tjera situata do jet keq, spitalet jasht tirane nuk kan kapacitet per gripe normale e jo ma per ket virusin! ?
“Krijusi thot ruju pak vet , e une t’ruj shum...”

Mendoj se e rendesishte eshte qe vet ne duhet te kemi shume kujdes.
Qeveria i ka mare masat ne kohe,dhe lo perpiqet dita dites te fls,komunikoje,ka marre masa por me e keqja eshte se Shqitaret nuk binden.
Shqiperia eshte ne rrezik,dhe cfare bojme ne?
Dalim me makina medemek me sfidu covid-19
Nncncncnnccnnc eshte papergjegjshmeri shm e madhe. Mendoj se duhet te ndergjegjsohen akoma me shume dhe ta marin seriozisht sepse eshte shm e rrezikshme.

Teorikisht mendoj se ketu ku jam une do te behet me keq se ne Itali !
Problemi eshte se une nuk jam expert apo dijetar i fushes,
keshtu qe nuk me mbetet gje tjeter te le veten, familjen ne dore te experteve.
Nga ana tjeter ndihem shume konfort ne zonen e panikut, dhe jo vetem une por te gjithe ata qe kam te afert
prandaj, me lejoni tju transmetoj disa detaje te administrimit te stresit dhe panikut:

1- pranoni realitetin ku jeni dhe perqendrohuni ne te ardhmen e afert( ne 2-3 javet ne vazhdim)
2- merrni masa konkrete per rezerva ushqimi (kryesisht ushqime te thata me kohe te gjate konservimi e skadence)
3- krijoni nje protokoll veprimesh si larja e gjymtyreve, heqja dhe larja e robave ne nje ambjent te izoluar, pirja dhe hidratimi i lengjeve per ti siguruar trurit funksion optimal por edhe per higjene te rrugeve te siperme te frymemarrjes.
4- krijoni dhe aplikoni aktivitete fizike, me pjestaret e shtepise, stervitje e peshe trupore, kercim apo lojra zbavitese.
5- ulni nivelin e komunikimit me njerezit pasi informacioni i tepruar dhe i pa sakte krijon regres.
6- informohuni rreth situates ne rang kombetar dhe global
7- mund te aplikoni QI_GONG dhe YOGA ne kushte shtepie, behet me argetuese nese e beni ne grup familjar, ka video instruksione ne youtube. (Stervitja psikologjike eshte po aq e rendesishme sa ajo fizike ne rastin e stresit dhe panikut)
8- siguroni te keni ilace, barna antipiretik, antimflamatore dhe ndonje antibiotik te pergjithshem.

Mendoni vetem dicka, si e administrojne astronautet stresin apo panikun ne mes te erresires ne hapesire, po nje operator i forcave speciale si duhet te ndihet kur duhet te marre nje vendim per te ekzekutuar nje individ jashte objektivit te misjonit por me probabilitet rreziku ? Qetesia eshte pergjigja e duhur.

Sigurisht pas gjith kesaj njerezimi do te vazhdoj te jetoje por jo si me pare, ndergjegjia e shoqerise tashme eshte koshiente per ndryshimet globale, ku pa dyshim fajin e kemi ne njerezit e ketij planeti.

Duke ju uruar fat, gezuar Veren 2020.

Vetem ideja qe ai virus mund te jete i gjalle brenda familjes time i pazbuluar akoma me tmerron ! E te mendosh qe prinderit jan ata me delikatet, jo jo sjam gati ti humbas ata ! Edrama esht * se masat duheshin marre qe kur virusi erdhi ne itali po hapej bythsh duke thon qe shqiperia esht e paster nderkohe qe virusi hidhte valle per dy jave !!!
Zoti na rujt gjitheve ?
Ishalla nuk ju gjen gje
e kete ta them sinqerisht

Besoj se e mer me mend pergjigjen time dhe me shum dashuri ?
Sarush si je ? U sherove plotesisht ?
Te lutem ka mundesi te hapesh 1 teme “rreth COVID-19” ku te na pershkruash si e kalove ti , psh dita e pare si ishe ca dimptomash, dita e dyte, e kshu me radhe, me gripin tend, pasi mund te kesh kaluar edhe ate. Thnx

Back
Lartë