• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Ka mundesi te me gjeni emrat e besimtareve/profeteve qe dihet qe kane shkruajtur pjese te Kuranit?

Formuloje pyetjen me sakte. Kur'anin nuk e kane shkruajtur profetet, as besimtaret. Kur'ani eshte liber i shpallur profetit Muhammed a.s., profet tjere nuk ka pasur ne ate kohe.

Ok, gjithsesi kam lexuar qe profeti ka pasur 4 halifate qe jane pjese e kuranit..

Ok, gjithsesi kam lexuar qe profeti ka pasur 4 halifate qe jane pjese e kuranit..

Ai eshte Hilafeti islam apo Kalifati Islam qe ka pasur 4 udheheqes njeri pas tjetrit qe e kane udhehequr shtetin Islam. Ebu Bekri, Omeri, Othman dhe Aliu.

Formuloje pyetjen me sakte. Kur'anin nuk e kane shkruajtur profetet, as besimtaret. Kur'ani eshte liber i shpallur profetit Muhammed a.s., profet tjere nuk ka pasur ne ate kohe.

Kjo është ajo që thuhet po gjithsesi authenticiteti i Kuranit eshte ende i pavertetuar historikisht..

Kjo është ajo që thuhet po gjithsesi authenticiteti i Kuranit eshte ende i pavertetuar historikisht..
Kjo eshte ajo qe thuhet, besohet dhe eshte vertetuar sepse ashtu ka thene edhe i madhi Zot:

"Ne e shpallem ate (Kur'anin), dhe ne do ta ruajme ate". Kjo eshte garanca me e madhe per besimtaret musliman. Se cfare thone njerezit, nuk con peshe.

Urdhero Meloo
Faleminderit,keto kohet e fundit dmth ndoshta 1 muaj kam filluar te jem praktikante e fese Islame.
Duke qen se kam dicka te cilen kam deshire te me realizohet, gjithmone nese eshte kaderi qe te realizohet.
une ndonjhere fal nazmzin e nates dhe bej dhe duan e Istihares gjithmone sa here e bej ndihem diten tjeter me shume energji, dhe shume e qete dhe e plotesuar shpirtersiht, ose ndihem e lumtur plus nuk pertoj te bej asgje, qe zakonisht ditet e tjera jam pak pertace. Eshte kjo nje shenje e mire, edhe pse nuk eshte realizuar akoma ajo qe dua.

Faleminderit,keto kohet e fundit dmth ndoshta 1 muaj kam filluar te jem praktikante e fese Islame.
Duke qen se kam dicka te cilen kam deshire te me realizohet, gjithmone nese eshte kaderi qe te realizohet.
une ndonjhere fal nazmzin e nates dhe bej dhe duan e Istihares gjithmone sa here e bej ndihem diten tjeter me shume energji, dhe shume e qete dhe e plotesuar shpirtersiht, ose ndihem e lumtur plus nuk pertoj te bej asgje, qe zakonisht ditet e tjera jam pak pertace. Eshte kjo nje shenje e mire, edhe pse nuk eshte realizuar akoma ajo qe dua.

Melo, namazi i istihares falet kur deshiron me vendos dicka, per ndonje pune, per ndonje oferte, etj.
Per ta kuptuar me mire se kur dhe perse e si falet ky namaz qe po e ben, e shoh me te arsyeshme ta sjell linkun ku edhe do tmesosh me shume dicka rreth atij namazi:

Nese ke dicka te pakjarte atehere me pyet lirisht.

Melo, namazi i istihares falet kur deshiron me vendos dicka, per ndonje pune, per ndonje oferte, etj.
Per ta kuptuar me mire se kur dhe perse e si falet ky namaz qe po e ben, e shoh me te arsyeshme ta sjell linkun ku edhe do tmesosh me shume dicka rreth atij namazi:

Nese ke dicka te pakjarte atehere me pyet lirisht.
Te falenderoj.??
Une e kam bere dhe sa here qe e kam bere.
Kam pas ato qe citova ma siper.
Se di ndoshta eshte diçka e mire?!
Dmth fakti qe ndihem diten tjt me enrgji, e qete dhe happy?.

Te falenderoj.??
Une e kam bere dhe sa here qe e kam bere.
Kam pas ato qe citova ma siper.
Se di ndoshta eshte diçka e mire?!
Dmth fakti qe ndihem diten tjt me enrgji, e qete dhe happy?.
Njeriu duhet te ndihet mire pas cdo namazi realisht, logjikisht, sepse ai eshte me afer Zotit pikerisht ne sexhde.

Back
Lartë