• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Shovinizmi ?

Inna^

Anetar i ri
ANETAR ✓
LV
0

Shovinizmi është besimi irracional në epërsinë ose mbizotërimin e grupit ose njerëzve të caktuar që shihen dhe paraqiten si të fortë dhe të virtytshëm, ndërsa të tjerët konsiderohen të dobët ose të padenjë.
Mund të përshkruhet si një formë e patriotizmit dhe nacionalizmit ekstrem, një besim i zjarrtë në përsosmërinë dhe lavdinë kombëtare.

Shovinizmi si term, më tutje është zgjeruar nga përdorimi i tij fillestar dhe origjinal,
në anglisht, termi në disa raste është përdorur për
shovinizmin mashkullor "besimi se burrat janë më superiorë se gratë".

Të jetosh në një vend ku dallojnë etniteti dhe shtetësia jo rrall herë do përballesh me shovinist.

~E keni përjetuar ndonjë situatë të tillë?

~A mendoni se "shovinizmi mashkullor" këtu ne forum ësht i theksuar ?

?Tag një shovinist (po patët guxim)

Shovinizmin e ke kudo, fillon që në familjet tona deri këtu në forum...
Një prshmb është anëtari R R ?

Mos fol pa i njohur njerezit.
Pyeti njehere vajzat qe me njohin kush jam pastaj fol.
Po kshu je mesuar ti vl .
Mendimi im i krijuaj në bazë të asaj që shpreh ti...nuk do t thot t'përshtatet me realitetin tënd!!!

Back
Lartë