Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
mesa info kam un dita me e mire eshte nata e kadrit e cila ndodhet 10 diteshin e fundit ne natet tekeHADITH - për vlerën e Agjërimit
Thotë Pejgamberi Muhamedi a.s
Në natën e fundit të Ramazanit Allahu i fal të gjithë.
Dikush prej të pranishmëve tha: A është kjo nata e Kadrit?
Muhamedi a.s. tha: Jo. A nuk e sheh se puntorët punojnë, e kur mbarojnë nga puna, e marrin pagën e tyre.
Transmeton Bejhakiu
Profeti (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) në fillim e ka ditur se cila natë është e Kadrit, por pastaj për shkak të urtësive që i di Allahu i Lartësuar e bëri që ai ta harrojë atë natë.HADITH - për vlerën e Agjërimit
Thotë Pejgamberi Muhamedi a.s
Në natën e fundit të Ramazanit Allahu i fal të gjithë.
Dikush prej të pranishmëve tha: A është kjo nata e Kadrit?
Muhamedi a.s. tha: Jo. A nuk e sheh se puntorët punojnë, e kur mbarojnë nga puna, e marrin pagën e tyre.
Transmeton Bejhakiu
Profeti (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) në fillim e ka ditur se cila natë është e Kadrit, por pastaj për shkak të urtësive që i di Allahu i Lartësuar e bëri që ai ta harrojë atë natë.
Në një hadith të saktë që gjendet në koleksionin e Buhariut transmetohet se Ubade bin Samit (Allahu qoftë i kënaqur me të!) thotë: “Me një rast i Dërguari (salallahu alejhi ue selem) del të na tregojë për natën e Kadrit, por ai takon dy nga muslimanët duke u ngatërruar dhe grindur, pastaj thotë: “Kam dal t’ju tregoj për natën e Kadrit (se kur është) por u grindën filani e filani dhe u ngrit kjo dituri, është e mundur që kjo të jetë për të mirën tuaj, prandaj kërkojeni atë në ditët njëzet e nëntë, njëzet e shtatë, dhe njëzet e pesë.”
nuk e kam kuptuar un qarte ndoshtaNe hadithin qe e ka postu @centos , ceket falja e Allahut por jo vlera e asaj nate te fundit si vlere ne vehte. Ndersa kur permendet Nata e Kadrit, cdohere permendet per ngs vlera e saj dhe dobite e saj. Ketu eshte dallimi.
Nuk do te kishte kuptim vlera e Nates se Kadrit sikur Pejgamberi a.s. te ju thoshte sahabeve apo shokeve qe e pyeten, se "Po", ajo eshte Nata e Kadrit ( pra nata e fundit e Ramazanit), kur dihet se askush nuk e din sakt kur eshte.nuk e kam kuptuar un qarte ndoshta
nata kadrit do tregohej por prej sebepitNuk do te kishte kuptim vlera e Nates se Kadrit sikur Pejgamberi a.s. te ju thoshte sahabeve apo shokeve qe e pyeten, se "Po", ajo eshte Nata e Kadrit ( pra nata e fundit e Ramazanit), kur dihet se askush nuk e din sakt kur eshte.