• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

A do shkonit me pushime në Bikini?

Zeus

Anetar i ri
ANETAR ✓
LV
0

... ? natyrisht që po ? Por është më mirë t'a evitoni edhe për pak vite.
Bikini është një grup i ishujve Marshall që përmbledh 36 ishuj korale.
Atollo-di-Bikini_gallery_image_mobile.jpg
Bikini në 1946 e në vazhdim është kthyer në një poligon nuklear amerikan duke provuar efektin e shpërthimeve nukleare pranë një flote navale. Provat vazhduan edhe më pas në 1958 me një bombe termonucleare (hidrogjen), e më pas në 10 vjet më vonë u kryen mbi 60 eksperimente nukleare të tjera.
310px-Crossroads_baker_explosion.jpg
Test-atomico-sullatollo-di-Bikini.jpg
Banoret e Bikini u larguan që aty me premtimin që do ktheheshin menjeherë pas eksperimentit të pare, por u deshën vitet 70 që banoret të vinin këmbët në ishull, e megjithatë, u detyruan te largohen përsëri për efektet e radioaktivitetit sipër normave.
Pas një padie kundër Usa, që nga 2013 çdo ish-banore i Bikini-t marr trajtim mjekësor falas dhe një subvencion mujor prej 550$ për individ.
51Z1N3gptZL._AC_UX679_.jpgNdoshta nuk e dinit që mbathjet Bikini e kanë marrë emrin pikërisht nga keta ishujt Bikini. Nga forma e ngushtë, e gjatë dhe e harkuar e ishujve.
Edhe për pak vite qëndroni larg këtyre ?..;) edhe se 2010 është njohur nga UNESCO si trashëgimi Botërore. ....apo do shkonit me pushime gjithsesi në Bikini ? ?

download (2).jpeg
c83opt-13-8d-138d50d257b389ac59cff863a73e2757.jpg
Depositphotos_67058815_xl-2015-1024x683.jpg

Du me shku në bikini me bikini?

Back
Lartë