• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

A jeni pershtatur lehte ne vendin ku jetoni?

Passion

Banned
LV
0

Te nderuar antare !
Duke ditur se pjesa derrmuese e antareve jetojne jashte Shqiperise,mendova te hap nje teme rreth pershtatjes suaj me vendin ku jetoni.
Si ide me erdhi teksa po jepja nje pergjigje mbi nje teme ketu. :)
Mundesisht devijohemi nga chit chati. :D

Duke qene qe u transferova ne itali ne nje moshe t vogel dhe delikate u mesova shum shpejt me jetesen atje dhe arrita te pershtatesha , tashme qe mduhej t vija per nje kohe ne shqiperi spo msohem dot me...

Shqipria osh i vetmi ven qe nuk gjej dot veten as spershtatem.

Nuk osh vendi po njerzit ta japin kte ndjesi.

Jo!
Nuk suprizohem. :)

Kam pas jetuar ne dy shtete te Evropes
por ne njerin jo periudhe te gjate.
Pjesen derrmuese te emigrimit i perket shtetit helen.
Ne ato vitet e fillimit ku pak kush kish marr familjen ne mynyre ilegale kryesisht
e me vone bashkim familjar ,vereja ecurine qe pjesa derrmuese kishin nje mani kopjimi te cilen e quanin integritet ,qe me kalimin e kohes u bene e si shembull negativ e per vendasit.

Keto cilesi verehen e behen buje per nje vend sikurse ish nje ishull i vogel. ;)

Duhet te them qe pjesa derrmuese shperbene termin familje,duke i dhene kahje te ndryshme dy palet,sidomos pabesine e shthuarjen e kam verejt tek gjinia femerore (kryesisht).
.....

Kam lindur dhe jam rritur ne itali kshuqe pershtatja me erdhi natyrale. Shume her kam menduar te provoja te jetoja ne shqiperi dhe bindesha per kte, vinte momenti i pushimeve diku 1 jave deri ne 2 muaj dhe mezi prisja tu riktheja ne itali.
Kur te transferohem ne nje shtet tjeter (ishalla se shpejti) do ju theme ?

Kam ardh ne mosh te re ktu,,dhe mka marr mak koh deri sa jam pershtatur ,,
Nrm shkolla shoqeria gjuha vendi te mblidhen te gjitha nga pak edhe pse me familjen ,,,por sot e shoh si vendin tim :)

Sa n shpulla ja fut naj her ti gimo
nuk ka rendesi vendi ku banon po rendesi ka ambienti ku jeton sara
njeriu pershtatet me te mirat e te keqiat e atij vendi
nese nuk ndihet mire nderron vend
eshte e thjesht kjo gje

Kam me shume se 15 vite ktu ku jetoj, fillimi ka qen teper i veshtire nuk pershtatesha dot pothuajse me asgje...por avash avash u mesova nuk me duket si vendi im me asnje lloj menyre as nuk e quja vendin tim, por jam pershtatur...!

Nuk jam tip qe pershtatem lehte qofte e ne qytetin tim :(:).
Sado te mundohem frika dhe vetvlersimi ulet shpesh kane bere qe te jem objekt talljeje per te tjeret.
Ne syte e te tjereve mund te dukem si e forte,mund ti shaj apo e te zihem me to por kur iki ne shtepi qaj dhe filloj te ofendoj veten.
Por i jap vetes kohe dhe prape se prape nuk dorzohem kollaj.

Njeriu përshtatet me çdo gjë.
Pjesë e jetës.

Kam me shume se 15 vite ktu ku jetoj, fillimi ka qen teper i veshtire nuk pershtatesha dot pothuajse me asgje...por avash avash u mesova nuk me duket si vendi im me asnje lloj menyre as nuk e quja vendin tim, por jam pershtatur...!
Prap kshu mendoj ?

Ika e vogel nga Shqiperia dhe u bene jashte mase vite ketej ...sme ben me pershtypje

Back
Lartë