• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Cfare eshte ironia?

Ironia eshte virtyt i te zgjuarit.
Pastaj nese ironia kalon ne cinizēm eshte budallallik mendoj unē.
Unē personalisht e pērdor me ata qē e pērdorin. Nuk mē pēlqejne personat qe se kapin ironinē.

Njeriu i zgjuar perdor format e drejtperdrejta per te shprehur dicka. Ironine e perdorin njerezit pa vlere duke menduar se ky eshte kulmi i zgjuarsise se tyre.

Nuk do të thotë që duhet patjetër të tregoj zgjuarsi apo djallzi .. në disa raste , unë them shyqyr mund të përdoret se mund t'i kthesh tjetrit përgjigjje pa e ofenduar , kuptohet duke u përdorur me masë dhe aty ku duhet.
Ku ka tërheqje ( bisede ) më të bukur , kur i shkruan dikujt me ironi dhe ta kthen ashtu pa u ofenduar .. sa keq që disa nuk e kuptojnë fare dhe e ngatërrojnë me sarkazëm dhe kalojnë në tallje dhe ofendime :)

Une per vete po nuk e perdora me duket sikur me del shpirti.

Sapo e perdore shpifso :p

Ironia don kujdes kur perdoret.
Ka raste dhe situata qe eshte e domosdoshme,kur ambjenti apo biseda serviret e tille.
Ironia ne nje situat ku nuk kuptohet sensi dhe filli i saj ,eshte idiotesi ta serviresh apo ta besh.
Ironia e tepruar apo me sens perbuzes eshte mungese e theksuar e personave qe e perdorin.
Ironin e shendetshme pak e kuptojne,akoma me pak dine ta perdorin.
Por njeriu mese miri mundet te serviret ne pjaten e diskutimeve,dhe pa ironi.

Back
Lartë