• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Cmendoni per njerezit qe pas vdekjes,dhurojne organet e trupit???

Anabela

____??____LarGuaR____?
Kontributor
LV
0

Ne fakt ka shume njerez qe pranojne te jen donator pas vdekjes,kjo bohet me ane te nje certifikate qe gjithsecili e mban me vete si dokument identifikimi,edhe ne rast vdekje aksidentale,shqyrtohet nga doktoret edhe nga familjaret nese organet jane funksionale dhe te pershtatshem per trasplant,ateher bohet dhurimi.

Ju personalisht e keni menduar nje gje te tille?
A do ti dhuronit organet e trupit tuaj?

Une personalisht po.
Pasi zemra ime apo organet e tjera do te rrihnin ne trupin e dikujt tjeter.

Eshte gjeja me humanitare qe mund te besh ...jam dakort dhe jam dhuruesve e organeve qe 20 vjeçe

Unë për vete kam profesion shëndetësor dhe kam hasur në shumë raste sëmundje të pashëruara. Imagjino të shpëtosh jetë me diçka që nuk do kesh nevojë! Nuk është dhe aq e vështirë.
Gjesti eshte human pa diskutim:)
Por ta mendosh eshte scary

nejse se une skam ca ti jap askujt
Jetoj kshu pa organe! Specie e rralle?

Qyqa mi gra si è mendoni kete gje?

Eshte dicka shume humanitare si tha @Desirae qe din me mire se une se punon ne shendetesi ...njerezimi ka nevojë ..perse jo ...jetes si dihet mund te kemi e ne nevoje ...personalisht qe studente kam deklaruar dhe nenshkruar dicka te tille

Nuk e di në shtetet tjera, por këtu në Danimarkë të jepet mundësia ta lësh në dorë të familjarëve fjalën e fundit. Sepse ata do jetojnë me faktin se zemra apo organet e tua janë në trup të dikuj tjetër.
Unë mendoj se pas vdekjes, kjo do ishte bamirësia e fundit për njerëzit në nevojë.

Nuk e di në shtetet tjera, por këtu në Danimarkë të jepet mundësia ta lësh në dorë të familjarëve fjalën e fundit. Sepse ata do jetojnë me faktin se zemra apo organet e tua janë në trup të dikuj tjetër.
Unë mendoj se pas vdekjes, kjo do ishte bamirësia e fundit për njerëzit në nevojë.

Ketu ne Greqi vetem kur je nen moshe ndodh ajo qe vendos familja ...mbi 18 eshte ne doren tende ....nenshkruan e kemi si karte indentiteti dhe e mbajmë ne çante gjithmonë

Ketu ne Greqi vetem kur je nen moshe ndodh ajo qe vendos familja ...mbi 18 eshte ne doren tende ....nenshkruan e kemi si karte indentiteti dhe e mbajmë ne çante gjithmonë
Këtu janë hequr kartelat dhe është futur në sistemin digjital. Edhe këtu është në dorën tënde, por kan vu një opcion shtesë nëse ti vetë do që familjarët të inkludohen.

Back
Lartë