• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Skulptura Čumil

Ajogoca1

Kontributor
LV
0

FB_IMG_1630179866140.jpg

Čumil (Çumil), kështu quhet skulptura në foto dhe është autorit Viktor Hulik e cila ndodhet në Bratislavë. Ka shumë variante për historinë e saj, por unë do tu rrëfej më të bukurën që lexova sot.

Thuhet se kjo skulpturë është bërë në nderim dhe përkujtim të një punërori të thjeshtë të cilin e braktisi e dashura pasi ai i tregoi asaj se punonte si pastrues në kanalet e ujërave të zeza të qytetit.

Ajo nuk pati guxim ta refuzonte sy më sy, por i premtoi se do vijonin të takoheshin bashkë. Ai e priste çdo ditë, në të njëjtin vend dhe në të njëjtën orë. Por ajo nuk e mbajti premtimin dhe nuk erdhi kurrë.

Miqtë e tij i qëndruan pranë, uleshin rreth tij dhe pinin kafe me të për ta ngushëlluar e përkrahur. Por për fat të keq, zhgënjimi dhe hidhërimi e mposhtën, Çumil i gjorë ndërroi jetë!

Pas vdekjes së tij, u ndërtua kjo skulpturë në vendin ku ai priste, në shenjë nderi dhe respekti për ata të rinj që bënin punë të ndershme dhe mbanin pastër qytetin.

Përreth statujës u ndërtua një kafene që simbolizon miqtë e Çumil të cilët i qëndruan pranë. Kushdo që ulet aty, i fërkon kokën Çumil-it të gjorë dhe shpreh një dëshirë, thuhet se ato realizohen.

Back
Lartë