• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.
  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Mirë se vini në forumin Takohu 👋 - një vend ku bisedat rriten natyrshëm, ashtu si një komunitet i gjallë. Ne jemi të gjithë për të krijuar një hapësirë të relaksuar, mikpritëse ku idetë, historitë dhe debatet lidhin njerëz nga të gjitha sferat e jetës. Bashkohuni me korijen. Filloni një fije. Të shohim se ku na çon biseda.

Petro Sturgji

Mundësi Petro Sturgji, kampion bote në peshën e mesme në vitin 1923​

FB_IMG_1588534879571.jpg

Petro Sturgji (lindur në Korçë më 1894 – vdekur në Elbasan më 1972),

Në moshen 16-vjeçare emigroi në qytetin amerikan Urster (Worcester), ku punoi si punëtor në një fabrikë. Ishte i pasionuar pas mundjes, fillimisht si shikues dhe pastaj si sportist amator. Në ndeshjen e parë humbi përballë një suedezi, ku thyeu dhe krahun.
Në vitin 1923 u ndesh për peshën e mesme me finlandezin Uajno Kitonen dhe Petroja fitoi pas 55 minutash. Në ndeshjen e dytë, këtë herë për titull botëror, përsëri ishte përballë Uajno Kitonenit,. Ky i fundit, u dorëzua në minutën 35. Kështu, në shtator 1923, emigranti shqiptar Petro Sturgji u shpall kampion bote.
Deri në moshën 48 vjeç, për 30 vjet u mor me mundjen si sportist profesionist.
Në vitin 1970 u kthye në Shqipëri, ku jetoi në Elbasan, në shtëpinë e së bijës.

Sa shqiptarë të tillë ka. Po ju nuk e njihni historinë tuaj. Prisni grekun tja u rrëfej ...
sa bukur flet kur thua sdini historin tuaj
sikur ty te kan pjell ne greqi
dhe je me i lart se shqiptaret ik mer pambuk
kuptoj ironin po jo cdo koment po njejtin muhabet?

sa bukur flet kur thua sdini historin tuaj
sikur ty te kan pjell ne greqi
dhe je me i lart se shqiptaret ik mer pambuk
kuptoj ironin po jo cdo koment po njejtin muhabet?
Epo më fal,po nuk e kam unë fajin. Lexoni ndonjë gje....

@Harrakati pse nuk ve zeusin ne avatar, te shkon me shume se pafajesia,drejtesia,miresia e Jezusit ?

Back
Lartë